Torino odbio 60 miliona eura za Belottija
Foto: EPA

Chelseajeva punuda nije bila dovoljno dobra

Torino odbio 60 miliona eura za Belottija

Andrea Belotti, fantastični napadač Torina, se već odavno dovodi u vezu sa mogućim transferom u neki od najvećih evropskih klubova. Prema najnovijim informacijama u Torinu su odbili bogatu ponudu Chelseaja za svog najboljeg strijelca.

Chelsea je, prema nezvaničnim informacijama, Torinu  ponudio 60 miliona eura, uz dodatne bonuse, za usluge ovog fudbalera, međutim u italijanskom klubu su takvu ponudu odbili.

Belotti igra sjajnu sezonu, te dijeli prvo mjesto liste najboljih strijelaca Serije A sa Edinom Džekm, sa 24 postignuta gola, a prošlog decembra je i produžio ugovor sa ekipom Torina.

U novi ugovor je ugrađena i otkupna klauzula u iznosu od 100 miliona eura, a italijanski mediji javljaju da je Chelseajeva ponuda, kada se u obzir uzmu i bonusi, bila dosta blizu ove cifre.

Londosnki klub je nudio 60 miliona eura, uz bonuse od blizu 40 miliona, koji bi se isplaćivali nakon određenog broja nastupa, postignutih pogodaka, uspjeha kluba i slično.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chelseajeva ideja je bila da  isplati prvobitnih 60 miliona, a da ostatak novca bude isplaćen nakon što se procijeni kako se Belotti prilagodio na Premier ligu i Ligu prvaka.

Međutim, u Torinu ne žele prodati Belottija bez 100 miliona eura unaprijed.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi