Costacurta: Calhanoglu je trenutno drugi najbolji veznjak na svijetu, zna se ko je broj jedan
Alessandro Costacurta u društvu svog bivšeg trenera Carla Ancelottija. (Foto: EPA)

Legenda Milana je takvog mišljenja

Costacurta: Calhanoglu je trenutno drugi najbolji veznjak na svijetu, zna se ko je broj jedan

Edmir Škorić

Legendarni bivši fudbaler Milana Alessandro Costacurta nema nikaku dilemu ko je trenutno najbolji veznjak na svijetu, a tvrdi da je drugi Hakan Calhanoglu.

Iako je apsolutna legenda AC Milana, Costacurta je igrača iz redova gradskog rivala Intera nahvalio do te mjere da ga je svrstao na drugo mjesto najboljih veznjaka na svijetu.

Koliko je to realno, to je već pitanje za promatranje i analiziranje.

29-godišnji Hakan Calhanoglu, također bivši igrač Milana, ove sezone je odigrao 24 utakmice za Inter i postigao je 10 golova uz tri asistencije i, uz Lautara Martineza, definitivno najzaslužniji što je Inter najbliže Scudetto u ovom trenutku i što je bez ikakve dileme danas najbolja ekipa u Seriji A.

Iskusni veznjak, koji je ljetos produžio ugovor s Interom, s italijanskom ekipom ima ugovor do 2027. godine i igra najbolji fudbal karijere.

Oglasi

Na ljeto bi mogle stići ponude velikih timova jer je u najboljim igračkim godinama (29), ali teško da će Inter tek tako pustiti turskog reprezentativca.

"On je trenutno drugi najbolji vezni igrač na svijetu. Zna se ko je broj jedan, Rodri iz Manchester Cityja", rekao je Costacurta, čije riječi su svakako odjeknule i naravno ne dijele svi mišljenje nekada jednog od najboljih stopera na svijetu.

Turski reprezentativac briljira ove sezone i već je dao 10 golova, a Inter je sve bliže novom Scudettu. (Foto: EPA)

Mnogi će reći da je Hakan Calhanoglu daleko ispod samog vrha, te da su ispred njega mnogi drugi veznjaci poput Judea Bellinghama, no Costacurtine riječ ipak imaju težinu.a

Za Montellu je najbolji

Hakana je nedavno hvalio i drugi bivši italijanski fudbaler, Vincenzo Montella, trenutni selektor Italije, koji je kazao: "Calhanoglu je najbolji vezni fudbaler na svijetu u ovom trenutku, da ne govorim u Italiji gdje igra", rekao je Montella kao iz topa, a zatim prokomentarisao žrijeb za EURO.

"Ne razmišljam puno o protivnicima nego samo o našoj igri. Ne volim davati neke posebne prognoze." Turska će na EURO-u igrati u grupi sa Portugalom, Češkom i pobjednikom baraža Lige C nacija, a to će biti Grčka, Kazahstan, Gruzija ili Luksemburg.

Oglasi

Hakan zaista igra u strašnoj formi ove sezone, ali pitanje je koliko su i Montella i Costacurta realni kada su rekli da je najbolji ili drugi najbolji veznjak svijeta, ali svakako da imaju potpuno pravo na svoje mišljenje.

U ovom trenutku Inter je lider Serije A sa 51 bodom, dok Juventus ima 46, a Milan 42 boda. Inter za 13 dana gostuje Fiorentini u 21. kolu, ali prije toga će ugostiti Lazio 19. januara u utakmici Superkupa Italije. Pobjednik tog meča u finalu bi se sastao sa Napolijem ili Firorentinom. Turnir za trofej igra se u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alessandro Costacurta (57) ima 59 nastupa i dva gola za reprezentaciju Italije, a cijelu karijeru proveo je u Milanu, s tim da je jednu sezonu 1986/87 proveo na posudbi u Monzi. Za Rossonere je odigrao 458 utakmica i dao tri gola

Osvojio je čak sedam naslova prvaka Italije i pet puta je bio osvajač Lige prvaka, a tu su i mnogi drugi "manje važni" trofeji poput Kupa Italije osvojenog 2003. dok je Superkup Italije osvajao pet puta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakav Rodri Kosta******u crni? Pa DeBrujne da nije imo peh sa povredom znaci niko mu papuca ni sad nemoze okrenut, onda svjetlosna godina prodje pa tek onda neki drugi tamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi