Coutinho je odbio najbogatiji klub današnjice

Nije mu do transfera

Coutinho je odbio najbogatiji klub današnjice

A. Čaušević

Philippe Coutinho je napravio veliki korak nazad transferom iz Liverpoola u Barcelonu, barem je tako pokazalo vrijeme.

Kada je prije skoro četiri godine stigao na Nou Camp za basnoslovnih 135 miliona eura, mislio je da čini pravu stvar.

Stigao je kao jedan od najboljih igrača svijeta u tom trenutku, međutim u Barceloni se nije snašao. Ništa nije išlao kao po planu, pokušao se probuditi u Bayernu, međutim i to nije bilo previše korisno.

Ovu sezonu je počeo u Barceloni, dok je na klupi bio Ronald Koeman igrao je redovno. Bilo kao starter, bilo kao rezervista, uspio je postići i jedan gol.

Na ljeto je prekrižen, tražio se njegov odlazak zbog visoke plate od 20 miliona eura i rezanja troškova, ali je svejedno ostao na Nou Campu gdje se izgleda namjerava i zadržati.

Interes za kupovinom brazilskog ofanzivca pokazao je Newcastle Uniteda. Novi najbogatiji klub na svijetu je poslao i ponudu, ali je dobio negativan odgovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport je izvjestio kako je Coutinho odbio ponudu iz Engleske te da želi ostati u Barceloni do kraja sezone i sačekati ljeto kako bi eventualno mijenjao sredinu.

Iako ima novac čini se da Newcastle Unitedu neće ići tek tako lako sa formiranjem konkurentne ekipe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ne postaje se veliki klub preko noći. Ok, sada Newcastle ima para kao Real Madrid ili Barcelona, ali im fali još samo 130 godina osvajanja titula da bi bili veliki klub. Lova, ma kakava lova, pa i Al Ahly ima love koliko hoce
2 7
user1597698961
Naravno da im nece ici,oni ovajj zimski rok moraju odradti s nekim okej igrwcicam dovoljno sa opstanak u ligi,a od narednih na jace igrace,ko ce doci u zimu u tim koji se bori za opstanakk
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi