Tite u velikim problemima: Zvijezda Brazila propušta Svjetsko prvenstvo

Zbog povrede

Tite u velikim problemima: Zvijezda Brazila propušta Svjetsko prvenstvo

Esmer Oštraković

Engleski mediji jutros su prenijeli informaciju kako će veznjak Aston Ville i reprezentacije Brazila, Philippe Coutinho, propustiti Svjetsko prvenstvo zbog povrede.

Trener Aston Ville potvrdio je da je Coutinho povrijeđen i da se radi o povredi mišića, te da on neće igrati za klub do Svjetskog prvenstva.

"Coutinho je povrijeđen. Ne znam koliko će biti van terena, ali sigurno neće igrati do pauze. Radi se o povredi mišića i predpostavljamo da ga čeka duža pauza", rekao je Emery.

Emery je tako gotovo sigurno potvrdio da će Coutinho propustiti Svjetsko prvenstvo, što je veliki udarac za Brazil.

Povredu je Coutinho zaradio na treningu svog kluba, a navodno će pauzirati između dva i tri mjeseca, te se tek tada očekuje njegov povratak.

U najboljem scenariju Coutinho bi se mogao vratii na Boxing Day kada njegova ekipa igra protiv Liverpoola.

Oglasi

Očekuje se da će Tite danas objaviti spisak putnika za Katar, a veliko je pitanje ko će dobiti poziv umjesto Coutinha.

Ovaj nogometaš je u Aston Villu stigao iz Barcelone, te je u prvoj sezoni u devetnaest odigranih utakmica upisao pet golova i tri asistencije.

Nakon što je potpisao ugovor sa klubom ovog ljeta, ne igra na istom nivou kao prošle godine, jer je u 13 odigranih utakmica upisao tek jedan gol i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kada je riječ o Brazilu, Coutinho je u 69 nastupa za svoju reprezentaciju postigao 21 gol i dodao jedanaest asistencija.

Obzriom da nije igrao jučer, Emery može biti zadovoljam pobjedom protiv Manchester Uniteda bez jednog od igrača od kojih očekuje najviše.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Pa ne bi ni bio pozvan lol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi