Izgleda da nije u sve u novcu: Bijeg s Nou Campa za tri puta manju platu!

Značajno smanjenje

Izgleda da nije u sve u novcu: Bijeg s Nou Campa za tri puta manju platu!

A. Čaušević

Barcelona se riješila jednog od parazita, dok je i sam fudbaler tražio bijeg s Nou Campa.

Ono što je trebalo biti ispunjenje sna je zapravo postalo košmar. Skupo, možda i preskupo plaćeno pojačanje nikada nije opravdalo uloženi novac pa je razlaz bio najbolje rješenje.

Kada je u januaru 2018. godine plaćen nevjerovatnih 140 miiona Philippe Coutinho je trebao biti dio paklenog tandema, ali Brazilac nikad nije uspio zasijati na Nou Campu.

Coutinho je u međuvremenu bio u na posudbi u Bayernu, ali i u Minhenu ga nisu željeli permanentno zadržati. Vratio se u Barcelonu, ali na Nou Campu se nije osjećao kao u svom "prirodnom staništu".

Nova posudba je uslijedila zimus kada je stigao u Aston Villu. Bilo mu je dovoljno malo vremena da se preporodi i počne da igra kao u najboljim danima.

Upravo iz tog razloga član Premiershipa je otkupio Brazilčev ugovor i to za sasvim solidnih 20 miliona eura što je najbolji pokazatelj na kakvom gubitku su Katalonci.

Oglasi

Međutim, ono što je posebno zanimljivo je visina Coutinhove plate koja će mu na Villa Parku biti čak za 70% niža nego na Nou Campu.

Ugledni Telegraph izvještava da će Coutinho sedmično zarađivati 125.000 funti, dok je u Barceloni ta cifra iznosila ogromnih 470.000 funti.

Neki izvještaji govore da je i sam fudbaler lično insistirao da mu se smanji plata zbog velike želje da se za stalno vrati u Engleski fudbal.

Coutinho ''tek'' ima 29 godina i Steven Gerrard vjeruje da može biti od velike koristi ASton Villi koja će u narednoj sezoni imati visoke ambicije.

"Coutinho je još uvijek na svom vrhuncu. Kada je došao nije bio dovoljno spreman i trebalo mu je vremena da se navikne, ali sigurno će u narednim godinama ovdje biti važan igrač", rekao je Gerrard.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Podići će se na nivo više zbog tog osjećaja da zna da će igrati redovan fudbal. On je igrač koji treba da se osjeća potrebnim i da treba podršku", dodao je menadžer Ville.

Ofanizivni veznjak je na 16 mečeva u Premiershipu uspio zabiti četiri gola te upisati tri asistencije pa na Villa Parku nisu previše razmišljali o njegovom otkupu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sadasnji igraci Liverpoola bi trebali malo da pogledaju sta je bilo od Torresa,Coutinha ili Wijnalduma poslije Liverpoola prije nego sto pocnu razmisljati o odlasku iz kluba...propadose ljudi ko muda kroz pidzamu,a u Liverpoolu razvaljivali...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi