Coutinho ne može niže pasti: Stiže odluka koja će mu zauvijek slomiti srce

To je htio izbjeći svim silama, ali...

Coutinho ne može niže pasti: Stiže odluka koja će mu zauvijek slomiti srce

Endin Čaušević

Philippe Coutinho je početkom ove godine odlučio da napusti Barcelonu i potpiše za Aston Villu gdje pokušava da oživi svoju karijeru, ali mu to ne ide baš po planu i sada strahuje od najgoreg scenarija koji je pokušavao svim silama izbjeći, no upitno je da li će to uspjeti da uradi.

Brazilac je početkom ove godine otišao u Aston Villu na posudbu iz Barcelone i odigrao je nekoliko odličnih utakmica što je natjeralo čelnike engleskog kluba da na kraju sezone otkupe njegov ugovor.

Aston Villa je izdvojila 20 miliona eura da otkupi Coutinhov ugovor, te su u klubu smatrali da će Brazilac biti fantastično pojačanje i igrač koji će preuzeti lidersku ulogu na terenu, ali se to još uvijek nije desilo.

Coutinho ne briljira previše ove sezone i na 12 utakmica koliko je odigrao u svim takmičenjima još uvijek je bez ikakvog učinka što najbolje pokazuje u kakvoj formi se trenutno nalazi.

Ovaj 30-godišnjak je stigao u Aston Villu da oživi karijeru i na početku je odigrao nekoliko sjajnih mečeva, ali potom je ponovo nekako nestao sa scene što mu se često dešavalo u Barceloni.

Coutinho ne uspijeva nikako da se vrati ni približno u formu u kojoj je bio dok je nastupao za Liverpool, a kako stvari stoje teško da će uspjeti ponovo da dostigne taj nivo.

Oglasi

Međutim, za Coutinha čini se da nema kraja loših vijesti jer se u posljednje vrijeme sve više špekuliše o tome da će se desiti ono čega se on već mjesecima najviše pribojava, a to je da neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Mediji u Brazilu su objavili da se Coutinho najvjerovatnije neće naći na spisku selektora Titea za Mundijal u Kataru, te da je on odlučio da šansu pruži igračima koji su u dosta boljoj formi.

Navodi se da bi se umjesto Coutinha na spisku trebao naći Everton Ribeiro koji briljira u dresu Flamenga u posljednje vrijeme. Također, špekuliše se i o povratku Roberta Firmina koji je iznenadio mnoge odličnim igrama u Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema svemu sudeći Coutinho bi mogao ostati bez poziva za Mundijal, a selektor Tite će uskoro saopštiti konačni spisak. Brazilac ima još svega nekoliko mečeva da pokuša nešto da promijeni, ali čini se da je selektor Brazila već donio konačnu odluku.

Brazilski Sport navodi da bi se Coutinho na spisku mogao naći u slučaju da se neko povrijedi, ali da i pored toga neće imati ozbiljniju minutažu na mečevima Svjetskog prvenstva jer ispred njega prednost imaju Neymar, Raphinha, Vinicius Junior i Lucas Paqueta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi