Čovjek koji je doveo Džeku u Romu: Da sam sjeo u taj avion, umro bih...

Sabatini se prisjetio teškog trenutka

Čovjek koji je doveo Džeku u Romu: Da sam sjeo u taj avion, umro bih...

Nekadašnji sportski direktor Rome koji danas obavlja taj posao u Sampdoriji Walter Sabatini polako se vraća svakodnevnom poslu.

Njega na fudbalskim terenima nije bilo nekoliko mjeseci zbog teške bolesti koja ga je zadesila, a u razgovoru za italijanske medije se prisjetio kako je to izgledalo:

"Imam veliko dugovanje prema ljudima u Sampdoriji, ne znam kako ću im se odužiti. Kada je moje tijelo malo odlučilo da skrene s puta, predsjednik Ferrero je imao veliko razumjevanje što me nije bilo mjesecima u Genovi. Ali, to što sam propustio neke momente, mnogo me je zaboljelo. Još jedno 'hvala' ide i igračima koji su mi dali snagu da se oporavim", kaže Sabatini.

Lječenje i dani provedeni u bolnici sada su iza njega, a u pomenutom razgovoru se prisjetio kako je sve izgledalo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moje tijelo mi je godinama slalo senzacionalne signale. Te subote trebao sam ići u Kinu, a da sam ušao u taj avion umro bih. U petak navečer stabilizirali su me kortizonom u venu i anxiolitiksima, a posljednje čega se sjećam je da sam razmjenjivao poruke sa Ostijem. Onda sam nestao iz života i čak danas, u nekim periodima, ne znam šta se desilo", prisjetio se Sabatini.

Podsjetimo, Sabatini je glavni razlog zbog kojeg Edin Džeko dans igra u Romi obzirom da je 2015. godine insistirao na njegovom dolasku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi