Čovjek koji je potrošio 800 miliona eura da bi padao na koljena

Novi neuspjeh Guardiole

Čovjek koji je potrošio 800 miliona eura da bi padao na koljena

Admin Čaušević

Svaka sezona u kojoj Manchester City ne osvoji Ligu prvaka se može smatrati neuspjehom, posebno ako se u obzir uzme silni novac kojeg Građani ulažu u igrački kadar. 

Pep Guardiola je Manchester City preuzeo 2016. godine. Iako slovi za jednog od najboljih trenera svijeta španski stručnjak nikako ne uspjeva da napravi evropski iskorak s ovim timom.

Iako iz godine u godinu izdvajaju ogromne sume, Guardioli postaje navika da pada na koljena u četvrtfinalnim mečevima Lige prvaka.

Prošle sezone Građane je zaustio Tottenham, a sada Lyon. Upečatljive su, pa skoro identične scene, Guardiolinog pada na koljena nakon što njegov tim ne uspije protiv slabijeg protivnika.

Za vrijeme Guardiolnog mandata City je igrao osminu finala i tri četvrtfinala, a španski trener je na pojačanja do sada potrošio 800 miliona, tačnije 778 miliona eura.

Guardiola je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka dva puta 2009. i 2011. godine. Takav rezultat nije uspio ponoviti s Bayernom iako je na raspolanju imao veliko snažan tim.

"Morate nastaviti pokušavati. Detalji su ti koji prave razliku. U Ligi prvaka ne možete praviti greške, a mi smo to radili", kazao je Pep nakon ispadanja od Lyona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiolin City su prije Lyona izbacili Monaco, Liverpool i Tottenham. Građani su jedino polufinale Lige prvaka igrali u sezoni 2015/16 kada je trener bio Manuel Pellegrini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Plastika ostaje plastika seici misle dadse parama moze sve kupiti.
1 6
felix__27
Ja sam navijač Bayerna i dok si vodio Bayern prve sezone rekao sam da si *****a od trenera. Nikad više ti lige prvaka nećeš osvojiti! Znaš sa toliko potrosenog novca i svega ti si nula. Sad ce neko i prigovoriti al realno stanje ti jensano daj pare daj daj... Zahvali se Puyolu,Xaviju,Imijesti,a imao si i igrace u naj formi tada Busketca,Mesija i Vilju i tada odlicnog Valdeza kao golmana!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi