Otpisani ponovo izludjeli Mourinha: Isključen je treći put ove sezone, Roma neočekivano izgubila

Kiks Vučice

Otpisani ponovo izludjeli Mourinha: Isključen je treći put ove sezone, Roma neočekivano izgubila

E. Škorić

Nogometaši Rome su danas u okviru 25. kola italijanske Serije A bili gosti Cremoneseu, a posljednjeplasirani tim lige uspio je da slavi sa 2:1.

Cremonese je ranije izbacio Romu iz Kupa, a čini se da ovaj slabašni tim najbolja izdanja pruža upravo protiv ekipe Josea Mourinha, pa su danas također ostali neporaženi. Štaviše, još jednom su ostvarili pobjedu nad ekipom iz Rima.

Franck Tsadjout je u 17. minuti donio domaćinu vodstvo, koje je trajalo sve do sredine drugog dijela. Roma u prvih 45 minuta skoro da ništa nije pokazala.

Bijesni Jose Mourinho dobio je direktan crveni karton na početku drugog dijela jer je imao žestoku raspravu sa službenim licima, prethodno izrazivši nezadovoljstvo sudijskim odlukama.

U 64. minuti četiri izmjene gostiju. Ušli su Abraham, El Shaarawy, Solbaken i Matić, nakon čega je Roma naprosto "živnula" i zaigrala mnogo bolje, a sve to urodilo je plodom u 71. minuti.

Oglasi

Fantastičnu dugu loptu poslao je iz odbrane Mancini, Spinazzola ostao sam i s lakoćom loptu poslao pokraj golmana domaćih za izjednačenje.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1630644502426730503[/twitter]

I kada se činilo da će Roma možda i do preokreta i velike pobjede u borbi za Ligu prvaka, uslijedio je novi hladan tuš. Rui Patricio je u 82. minuti faulirao Okerekea, dosuđen je penal, a rezervista Ciofani sa bijele tačke donosi veliku pobjedu Cremoneseu.

Cremonese napušta posljednje mjesto na tabeli i prepušta ga Sampdoriji. Đenovljani imaju 11, a Cremonese 12 bodova. No, i dalje su predaleko od Spezije, koja se nalazi iznad opasne zone i ima čak osam bodova više u odnosu na današnjeg rivala Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Rome tiče, jako težak udarac u borbi za Ligu prvaka, pošto je sa 44 bodova ostala na petom mjestu i sve je udaljenija od svog cilja.

Mourinhovom timu predstoji borba do kraja, a tu je i nastup u Evropskoj ligi jer im u četvrtfinalu predstoje dueli sa Real Sociedadom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi