Koliko je CR7 opterećen izgledom najbolje je osjetio kamerman: Kad se ugledao, odmah je dao naredbu!

Upisao 200. nastup za Portugal

Koliko je CR7 opterećen izgledom najbolje je osjetio kamerman: Kad se ugledao, odmah je dao naredbu!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je uvijek težio da izgleda perfektno i uvijek je obraćao pažnju na svaki detalj, potvrdila je to i scena nakon utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Islanda i Portugala.

Golom protiv Islanda koji je omogućio Portugalu da učvrsti svoje vodstvo u kvalifkaciononoj grupi J (12 bodova, 4 pobjede, 14 golova i nula primljenih) za Euro 2024 Cristiano Ronaldo je obilježio je svoj 200. nastup za reprezentaciju.

Prošlo je gotovo 20 godina (20. august 2003.) od debija u dresu selekcije Portugala (1:0 prijateljska utakmica protiv Kazahstana), od tada je postao stub ekipe.

"200 odigranih utakmica pokazuje ljubav koju gajim prema svojoj zemlji" riječi su 38-godišnjeg peterostrukog osvajača Zlatne lopte koji sada igra u Saudijskoj Arabiji.

"Jako sam ponosan jer ovo je nešto što nikad nisam mislio da bih mogao postići. I nastavljam s postavljanjem rekorda", dodao je on.

Oglasi

Pljesak, čak i nakon posljednjeg zvižduka kada je bivši fudbaler Real Madrida, Juventusa i Manchestera United prišao da radi intervju.

I upravo u tom trenutku, neposredno prije nego što je televizijski kanal Optus Sport snimio razgovor s Ronaldom, između fudbalera i snimatelja došlo je do kratkog dobacivanja.

Ronaldo je okrenuo glavu u stranu kako bi provjerio svoju sliku na malom ekranu, a zatim, sa smiješkom na usnama, postavlja poseban zahtjev iz estetskih razloga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne preblizu, eh…", rekao je Ronaldo pokazujući rukom na svoje lice uz dodatak: "Previše bora…"

Ronaldo je u februaru proslavio 38. rođendan i sigurno planira igrati još nekoliko sezona pa neće biti iznenađenje da ga u kopačkama vidimo i u njegovoj petoj deceniji života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi