Juventus nema namjeru da Ronaldu ponudi novi ugovor

Spremni su ga prodati ovog ljeta

Juventus nema namjeru da Ronaldu ponudi novi ugovor

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo još uvijek nije odlučio da li će ostati u Juventusu i naredne sezone.

Ronaldo sa Starom damom ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali nakon nešto lošije sezone počele su špekulacije da bi Portugalac već ovog ljeta mogao da napusti klub iz Torina.

On je stigao kao veliko pojačanje u Juventus prije tri godine, te je glavni cilj bio da pomogne ovog ekipi da osvoje Ligu prvaka, ali to još uvijek nisu uspjeli.

U prošloj sezoni Juventus nije bio na svom nivou i nakon devet godina dominacije nisu uspjeli da odbrane titutlu prvaka Italije.

Očekuje se da će ovog ljeta klub napraviti neke izmjene u igračkom kadru, a još uvijek nije poznato da li će Massimiliano Allegri računati na Ronalda.

Ronaldo se povezuje s prelaskom u PSG i Manchester United, ali zvaničnih ponuda za njega još uvijek nema. Također, ukoliko ne dođe prava ponuda za njega čini se da je Juve spreman da ga pusti i bez obeštećenja.

Naime, Fabrizio Romano objavio je da klub nije ponudio Ronaldu novi ugovor i čini se da to neće ni uraditi. Spremni su prodati Portugalca ukoliko dođe prava ponuda, ali očito da nemaju ništa protiv ni da on ostane još jednu sezonu, a onda narednog ljeta ode kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusu je trenutno najveći problem plata koju ima Ronaldo jer samo na njega godišnje izdvajaju 31 milion eura i on je daleko najplaćeniji igrač u Italiji.

Nakon što je Portugal ispao s Evropskog prvenstva Ronaldo je konačno dobio zasluženi odmor, a njegova sudbina oko odlaska ili ostanka u Juventusu će sigurno biti poznata u narednom periodu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi