Prvi bijeg iz S. Arabije! Henderson ima novi klub, plata će mu biti manja za nevjerovatnih 96 %

Njegova sreća u obećanoj zemlji nije dugo trajala

Prvi bijeg iz S. Arabije! Henderson ima novi klub, plata će mu biti manja za nevjerovatnih 96 %

Admin Čaušević

Sve je veći broj fudbalera koji iskazuju nezadovljstvo te žale zbog transfera u Saudijsku Arabiju, među njima je Jordan Henderson koji je čini se već pronašao novi klub. 

Henderson je u iznenađujućem transferu prošlog ljeta napustio Anfield Road, prepustio kapitensku traku Liverpool i odlučio otići u novu obećanu zemlju za fudbalera.

Ponuda koju je dobio od Al-Ettifaqa se jednostavno nije odbila. Plata je bila astronomskih 40 miliona po sezoni i transfer je bio neizbježan.

Ipak, nakon svega šest mjeseci iskusni Englez traži izlaz iz Saudijske Arabije, a izgleda da ga je pronašao u Juventusu.

Vijesti iz Italije su takve da su Henderson i Juventus blizu dogovora i da je preostala dogovoriti detalje posudbe s pravom otkupa.

Oglasi

Neke informacije govore da će Englez u redovima Stare dame zarađivati svega 1.5 miliona eura, što je za 96% manje njegova plata u Al-Ettifaqu.

Bianconeri nisu ni blizu finansijski moćni kao što je to bio slučaj ranijih godina pa i ne čudi zašto Hendersonu ne mogu ponuditi više.

Nakon suspenzije Nicole Fagiolija i Paula Pogbe Juventusu su potrebna pojačanja u veznom redu, a navodno je i Max Allegri aminovao dovođenje bivšeg člana Redsa.

Posljednjih razgovori su obavljeni tokom noći i neće biti iznenađenje da se u narednim danima posao i ozvaniči.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Henderson je izgleda prvi koji je pronašao način za bijeg iz Saudijske Arabije, preostaje da se vidi da li će ga slijediti neke druge evropske zvijezde.

Mešu igračima koji traže izlaz još se između ostalih nalaze Roberto Firmino, Seko Fofana, Aymeric Laporte, pa čak i Karim Benzema koji je na listu radara PSG-a.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Po kakvoj to matematici da mi je znati? Čauše, prosvjetli nas...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi