Navijač umalo skočio Ronaldu na glavu, pribrani zaštitar ga spasio u zadnji čas
FOTO: EPA

Nakon meča sa Gruzijom

Navijač umalo skočio Ronaldu na glavu, pribrani zaštitar ga spasio u zadnji čas

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Gruzije senzacionalno je savladala Portugal u trećem kolu grupe F rezultatom 2:0 i izborila plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva priredivši najveću senzaciju na ovogodišnjem prvenstvu Evrope koje se igra u Njemačkoj.

Portugalci su igrali u izmijenjenom sastavu jer su kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u grupi F, ali ono što su pokazali igrači sa klupe sigurno može zabrinuti selektora Martineza.

Kao vodilja tim igračima na terenu je bio i Cristiano Ronaldo koji nije baš pokazao neku partiju, a nezadovoljstvo je iskazao i na klupi, bio je vidno iznerviran zbog poraza, poznato je da Ronaldo ne voli gubiti bez obzira da li utakmica ima važan rezultatski značaj ili ne.

Po završetku utakmice u Gelsenkirchenu moglo je doći do kobne situacije. Jedan nesavjesni navijač maksimalno je pretjerao.

U namjeri da se fotografiše sa Ronaldom, preskočio je tribine, a na kraju izveo i lud potez možemo slobodno reći. Skočio je preko ograde tribina i pao tačno ispred ulaza u svlačionice gdje se nalazi Ronaldo.

Oglasi

Malo je nedostajalo da navijač skoči Ronaldu na glavu što je moglo imati teže posljedice.

Navijača su brzo smirili zaštitari, a zatim izveli sa stadiona. Očigledno je bio veliki fan Ronalda pa nije birao sredstva kako da dođe do Portugalca.

Nije prvi put na Evropskom prvenstvu ove godine da Ronaldovi fanovi prave incidente.

Na utakmici između Turske i Portugala jedan od navijača je utrčao na teren tokom utakmice, uspio je doći do Ronalda, zagrliti ga, ali zaštitari su i tu odmah reagovali.

Oglasi

Nema sumnje da je Cristiano Ronaldo i na ovom prvenstvu velika zvijezda bez obzira na godine i činjenicu da trenutno igra u Saudijskoj Arabiji.

Navijači koji je mogao ugroziti Ronalda sigurno će biti sankcionisan, a nakon njegovog "leta" Portugalac je ostao ukopan.

Ronaldo je bio u čudu i nije mogao da vjeruje da je neko spreman i na ovakav potez samo da bi došao do fotografije.

Portugal u osmini finala očekuje duel protiv još jednog prijatnog iznenađenja na EURO-u selekcije Slovenije, dok će Gruzijci u osmini finala pokušati pomrsiti račune još jednim favoritima reprezentaciji Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi