Juventus na platu Ronalda troši više nego Atalanta na sve igrače, a na tabeli ih dijeli jedan bod

Ronaldo ima ogromna primanja

Juventus na platu Ronalda troši više nego Atalanta na sve igrače, a na tabeli ih dijeli jedan bod

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu jer u Juventusu godišnje zaradi čak 31 milion eura.

Ronaldo je u Juventus stigao na ljeto 2018. godine za 100 miliona eura iz Real Madrida i potpisao je ugovor do kraja naredne sezone. Stara dama je pristala na sve njegove uslove i vjerovali su da će ih CR voditi do titule Lige prvaka, ali to se još uvijek nije desilo.

Portugalskom fudbaleru u Juventusu ne ide kako je očekivao jer su tri puta prerano ispadali u Ligi prvaka, a upravo se Ronaldo svaki put najviše nalazio na meti kritika zbog toga.

U posljednje vrijeme sve više se piše o tome da Juventus želi na kraju sezone da proda Ronalda kako bi znatno olakšali svoj budžet za plate. Naime, Ronaldo je daleko najplaćeniji igrač u Italiji jer godišnje zaradi čak 31 milion eura.

Italijanski mediji odlučili su to da uporede s ekipom Atalante koja je trenutno četvrta na tabeli Serije A i ima samo jedan bod manje od trećeplasiranog Juventusa.

Juve će nakon devet godina prema svemu sudeći ostati bez Scudetta, a na ljeto bi mogli napraviti velike promjene u igračkom kadru. Klub želi prodati Ronalda i zaraditi barem nešto kako on narednog ljeta ne bi otišao bez obeštećenja.

Oglasi

La Stampa je danas objavila da bi Ronaldov odlazak godio Juventusu jer bi uštedili 31 milion eura koliko iznosi njegova godišnja plate, te čak CR zarađuje više nego što Atalanta troši godišnje na plate svih svojih igrača.

Najplaćeniji igrač Atalante je Duvan Zapata koji godišnje inkasira 1.8 miliona eura i jasno je kakva razlika je između ovog kluba i Juventusa. Juventus na plate troši čak 236 miliona eura što je za 200 miliona više nego Atalanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta i Juventus igraju upravo sutra u okviru 31 kola Serije A i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja. U slučaju novog kiksa Juve će se sigurno oprostiti od Scudetta, ali bi čak mogli izgubiti i poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

S druge strane, Atalanta i ove sezone igra odlično i trenutno su u nizu od četiri uzastopne pobjede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Zato od sponzora,medija,prodaje dresova zarade koliko i vrijedi Atalanta
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi