Ko bi rekao? Na meču Portugala se desilo pravo malo čudo i Ronaldo je iznenađen!

Za kraj kvalifikacija

Ko bi rekao? Na meču Portugala se desilo pravo malo čudo i Ronaldo je iznenađen!

Admin Čaušević

Portugal je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završio sa maksimalnim učinkom nakon što je sa 2:0 pobijedio Island. Međutim, iznenađenje predstavlja podatak o Cristianu Ronaldu.

Prije same utakmice na stadionu Jose Alvalade viđena je mala ceremonija pošto je Ronaldo dobio počasni dres sa brojem 28 od svog matičnog kluba.

Kada je utakmica krenula Portugalci su se bez većih problema obračunali sa Islandom te su do desetog trijumfa u isto toliko mečeva stigli sa po golom u oba poluvremena.

U prvom dijelu Fernandes je zabio za vodstvo, da bi u nastavku Horta potvrdio pobjedu na asistenciju Ronalda koji interesantno nije zabio gol.

Kvalifikacioni mečevi Portugala na kojim Ronaldo ne zabije gol su pravo malo čudo te se Islandđani od večeras mogu pohvaliti tim podatkom.

Oglasi

Zanimljivo da je Roberto Martinez svog kapitena na terenu držao cijeli meč, ali fudbaler Al Nassra svejedno nije uspio pronaći put do gola pa je ostao na deset pogodaka.

U drugom meču kvalifikacione grupe J Luksemburg je golom Rodriguesa pobijedio Lihtenštajn u gostima sa 0:1 iako su gosti imali igrača manje od pete minute poslije isključenja Sinanija.

Na Bilinom polju poslije preokreta Slovačka je pobijedila BiH sa 1:2. Od ranije je poznato da na Euro direktno idu Portugal i Slovačka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susreti posljednjeg kola grupe A su bili poprilično efikasni pošto je na dva meča viđeno čak 10 golova u istina rezultatski neznačajnim utakmicama.

Škotska i Norveška odigrali su fantastičan meč. Na Hampden Parku je bilo 3:3, dok je Španija sa 3:1 pobijedila Gruziju. Škoti i Španci su od ranije na Euru.

Top Komentari

Delegat
Ma ti si budala kao on mora zabiti na svakoj utakmici i sada cudo sto nije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi