Portugal se mučio s Lihtenštajnom, Slovačka se plasirala na Euro

Grupa J

Portugal se mučio s Lihtenštajnom, Slovačka se plasirala na Euro

Edmir Škorić

U četvrtak navečer odigrana su tri meča 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi J u kojoj se nalazi i Bosna i Hercegovina.

Mi smo svoje šanse prokockali ranije, pa je sav fokus ostao na martovskim mečevima baraža u Ligi nacija, dok su iz naše grupe uz Portugal dalje prošli i Slovaci.

I dok je tim Save Miloševića ponižen u gostima od Luksemburga, Slovačka je slavila u Bratislavi protiv Islanda sa visokih 4:2 i tako kolo prije kraja obezbijedila plasman na Euro u Njemačku.

Slovaci će za tri dana odmjeriti snage sa bh. reprezentacijom, ali će to biti duel ekipa koje više nemaju za šta da se bore.

Island je poveo golom Oskarssona u 17. minuti, no Slovačka se brzo vraća. Prvo je Kucka u 30. pogodio za 1:1, a šest minuta kasnije Duda je realizovao penal za preokret. Slovaci u nastavku rješavaju pitanje pobjednika, pa pogocima Haraslina dolaze do 4:1. Do kraja meča je gol za Island postigao Gudjohnsen, pa je završilo 4:2.

Oglasi

Slovačka je nakon devet kola druga sa 19 bodova i ima nedostižnih +5 ispred trećeplasiranog Luksemburga.

Portugal je nastavio svoju nevjerovatnu seriju, ali se dosta mučio u Vaduzu protiv otpisanog Lihtenštajna, pa je tek u drugih 45 minuta došao do golova i devete pobjede.

Prvi je gol postigao Cristiano Ronaldo na dobar pas Dioga Jote u 46. minuti, da bi Joao Cancelo u 57. minuti povisio na 2:0. Portugalci su imali puno šansi, ali eto na kraju su uspjeli postići tek dva gola slabašnom Lihtenštajnu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ranije danas Azerbejdžan je sa 3:0 dobio Švedsku, Bugarska i Mađarska odigrale su 2:2, a Mađari su se golom u 97. minuti plasirali na EP.

Na Kipru Španija je slavila sa 3:2, dok je meč Gruzije i Škotske završen podjelom bodova - 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti