Ronaldo poslao poruku pred okršaj s Turskom, nacija je ohrabrena

Portugalci žele na SP

Ronaldo poslao poruku pred okršaj s Turskom, nacija je ohrabrena

E. Škorić

Kapiten Portugala Cristiano Ronaldo (37) ne želi da propusti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Porazom od Srbije u Lisabonu prošle godine Portugal je ostao bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, ali sada kroz dodatne kvalifikacije traži svoje mjesto u Kataru.

Prvi rival Portugalu bit će Turska i taj meč igra se u četvrtak u Portu na stadionu Dragao, dok bi u eventualnom finalu Portugalci igrali protiv Italije ili Sjeverne Makedonije.

"Potpuni fokus na Svjetsko prvenstvo 20 22. Ponosan što uvijek predstavljam Portugal. Znamo da put neće biti lak, imamo najveće poštovanje prema protivnicima s kojima ćemo se suočiti i koji dijele iste ciljeve kao i mi. Ali zajedno ćemo se boriti da Portugal postavimo na mjesto koje zaslužuje. Učinimo to!", napisao je Cristiano Ronaldo na Instagramu.

Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se od 21. novembra do 18. decembra.

Panika među Portugalcima pred duel s Turskom

A mnogi smatraju da nacija poput Portugala s mnogim zvijezdama treba da bude na Mundijalu, mada će i sam "prvi zalogaj", odnosno Turska, biti problem za Portugalce jer im nedostaje nekoliko važnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iskusni stoper Porta Pepe je pozitivan na koronavirus, a nema ni drugog stopera Rubena Diaza, dok selektor Fernando Santos ne može računati ni na Nelsona Semeda, Renata Sanchesa, Rubena Nevesa i Joaa Cancela.

Ipak, tu su zvijezde poput Cristiana Ronalda, Rafaela Leaa, Bernarda Silve, Joaa Felixa... što Portugal i dalje svrstava u favorita za plasman u finale.

Top Komentari

user1613662710
Najbolji trenutacno igrac Portugala je Diogo Jota
2 0
irnes4
Ma iduuu braća Turciiii daljeeee
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi