Panika među Portugalcima pred duel s Turskom

Nedostaje nekoliko igrača

Panika među Portugalcima pred duel s Turskom

E. Škorić

Portugalska reprezentacija će u četvrtfinal igrati protiv Turske polufinale baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali bit će izuzetno oslabljena.

Portugal, koji je porazom od Srbije u Lisabonu izgubio priliku da se kroz kvalifikacije plasira na Mundijal, sada mora da traži svoje mjesto u Kataru kroz dodatno doigravanje.

Čeka ih najprije duel s Turskoj u četvrtan na Dragau u Portu i u slučaju pobjede, u finalu će imati za rivala Italiju ili Sjeverno Makedoniju, što će biti posljednja eventualna prepreka do Svjetskog prvenstva.

A mnogi smatraju da nacija poput Portugala s mnogim zvijezdama treba da bude na Mundijalu, mada će i sam "prvi zalogaj", odnosno Turska, biti problem za Portugalce jer im nedostaje nekoliko važnih igrača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iskusni stoper Porta Pepe je pozitivan na koronavirus, a nema ni drugog stopera Rubena Diaza, dok selektor Fernando Santos ne može računati ni na Nelsona Semeda, Renata Sanchesa, Rubena Nevesa i Joaa Cancela.

Ipak, tu su zvijezde poput Cristiana Ronalda, Rafaela Leaa, Bernarda Silve, Joaa Felixa... što Portugal i dalje svrstava u favorita za plasman u finale.

Top Komentari

Da ih hoće izbaciti Turci :)
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi