Ronaldo zabio četiri pogotka pa poslao poruku pred duel sa Zmajevima!

Ubojiti napadač Portugala

Ronaldo zabio četiri pogotka pa poslao poruku pred duel sa Zmajevima!

E. Ganibegović

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počele su prije četiri dana, a Cristiano Ronaldo ponovo je jedna od glavnih uzdanica Portugala i za sada je najbolji strijelac ove reprezentacije i drugi strijelac kvalifikacija.

Portugal se nalazi u grupi J zajedno s reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna, te je na sjajan način otvorio ciklus s dvije pobjede i deset datih golova, bez ijednog primljenog.

Prvo su Portugalci na svom terenu 23. marta s 4:0 savladali Lihtenštajn, da bi sinoć u gostima bili bolji od Luksemburga, bilo je 0:6.

Cristiano Ronaldo je postigao po dva pogotka na tim susretima, te je trenutno s četiri gola drugi strijelac kvalifikacija, a prvi golgeter Portugala u ovom ciklusu.

Ispred njega samo je Danac Hojlund koji je na dvije utakmice postigao pet golova, dok po tri gola imaju Islanđanin Gunnarsson, Belgijanac Lukaku i Švicarac Steffen.

Sada slijedi pauza od skoro tri mjeseca kada će Portugal ponovo na teren, a narednu utakmicu igrat će u Lisabonu 17. juna protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Nakon dvije utakmice u kojima je upisao nove golove, ukupno 122., te 198. nastup za selekciju Portugala, Cristiano Ronaldo se oglasio i na društvenim mrežama.

"Dva meča, dvije pobjede! Cilj ostvaren. Sretan što sam mogao doprinijeti ovom pozitivnom početku kvalifikacionih utakmica za reprezentaciju. Hajde, Portugal!", napisao je Cristiano Ronaldo na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal je jedini maksimalan u grupi J nakon dva kola, dok su drugi Slovaci s četiri boda. Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri boda, Luksemburg jedan, a Lihtenštajn je bez bodova. 

Podsjetimo, na Evropsko prvenstvo kvalifikovat će se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od deset grupa, učešće je već zagarantovano domaćinu Njemačkoj, a preostala tri mjesta popunit će se kroz baraž. 

Top Komentari

Saledina
Otresat će nas ko slinu,to je neminovno nažalost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi