Galtier prilazio zvijezdama PSG-a, svakom je govorio isto, a oni su postajali "blijedi kao krpa"

Zalađeni izrazi lica

Galtier prilazio zvijezdama PSG-a, svakom je govorio isto, a oni su postajali "blijedi kao krpa"

Admin Čaušević
Teme:

Nisu ništa razumjeli. Bili su neupućeni u sve šta se dešava. Neko s klupe također je pokušao vrištati, ali igrači Paris Saint-Germaina na terenu su igrali protiv Juventusa i vjerovali da je pobjeda od 2:1 dovoljna. 

Da, smatrali su da je ne tako siguran trijumf u Torinu dovoljan da se grupa H Lige prvaka završi na prvom mjestu i stekne bolja pozicija pred žrijeb nokaut faze.

Vjerovali su i bili u krivu. Sve je to bila iluzija, živjeli su u paralelnoj dimenziji, potpuno nesvjesni da Benfica radi čuda u Haifi protiv Maccabija.

Portugalci su imali samo jednu nadu da Francuzima preotmu vodstvo u grupi: zabiti što više golova (završilo 1:6) kako bi preokrenuli gol-razliku u svoju korist i ostvarili podvig.

Činili su to malo po malo, grickajući PSG-u svu prednost akumuliranu gol-razlikom. Gonçalo Ramos postiže prvi gol, Musa udvostručuje, Grimaldo upisuje tricu, Rafa Silva servira poker...

Nevjerojavtno, ali istinito , ali još uvijek im je trebalo još nekoliko pogodaka kako bi skinuli Galtierovu ekipu i osigurali prvo mjesto na tabeli.

Oglasi

Za prvo mjesto pogađali su Arajo i Joao Mario. Oni to čine u pet minuta između 88. i 92. pa je na kraju odlučio peti UEFA-in kriterij za određivanje tačnog plasmana u slučaju završetka s jednakim bodovima: najveći broj ukupnih golova u gostima nagrađuje Portugalce.

@parissg_inside75 #psg #paris #parissg #parissaintgermain #psgjuve #juvepsg #juventus #championsleague #ucl #football @Katrina Ashleigh ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

"Nismo mislili da ćemo završiti drugi, Liga prvaka je neracionalno takmičenje - rekao je trener PSG-a Cristophe Galtier u izjavama nakon utakmice.

"Ne znam je li se ikada dogodilo da su prvo mjesto odlučili golovi u gostima ... Ne mogu dečkima ništa zamjeriti."

Galiter je poslije utakmice prilazio zvijezdama PSG-a i jednom po jednom govorio da su završili na drugom mjestu, a neki od njih su postajali "blijedi kao krpa", posebno se to odnosilo na golmana Gianluigija Donnarummu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tokom utakmice to nismo znali, ali na kraju su nas pokušali upozoriti što se događa" - priznao je Kylian Mbappe nakon meča. "Tada je već utakmica bila gotova... nema veze, prošli smo dalje Pobjeda nije bila dovoljna, sada ćemo gledati žrijeb i igrat ćemo bez straha protiv bilo koga".

Mogući protivnici PSG-a u osmini finala su Bayern, Real, Manchester City, Chelsea, Porto, Tottenham i Napoli.

Top Komentari

King_Kenny
...pustili jevreji Benficu da se osvete za onu podrsku Palestini...oni vracaju po kratkom postupku jer znaju da UEFA ne smije pokrenuti istragu...da je PSG dao jos 2 gola oni bi primili jos 4...
2 1
amadeus21
Da vam odmah hoće doći Real da vas opet ispizdi iz LP...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi