Benfica nestvarnom pobjedom osvojila prvo mjesto ispred PSG-a
Foto - EPA

Luda završnica Lige prvaka

Benfica nestvarnom pobjedom osvojila prvo mjesto ispred PSG-a

Midhat Šljivak

Utakmicama 6. kola završena je grupna faza takmičenja u grupi H Lige prvaka. Prvo mjesto nakon nestvarne pobjede u gostima u Haifi zauzela je Benfica, drugi je PSG , Juventus će igrati Evropsku ligu, a Maccabi Haifa se oprašta od Evrope.

Torinski Juventus porazom na svom terenu od PSG-a (1:2) okončao je očajnu sezonu u Ligi prvaka ove sezone.

Iako je tim Massimiliana Allegrija odigrao dosta dobar meč, jedan od najboljih ove sezone, PSG je na kraju ipak upisao pobjedu koja ga međutim zbog nestvarnog rezultata u Haifi ne vodi s prvog mjesta u nokaut fazu.

PSG je u 13. minuti meča stigao do vodstva. Kylian Mbappe je napravio fenomenalan prodor i pogodio je mrežu Stare dame za prednost gostiju od 1:0.

Juve je imao odlične šanse za izjednačenje. Nekoliko izuzetnih napada su imali, a do izjednačenja stižu u 39. minuti. Cuadrado je uposlio Bonuccija koji postiže pogodak za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a PSG je u nastavku tim koji uglavnom dominira na terenu jer je tražio pobjedu za prvo mjesto u grupi.

Oglasi

Do pobjede Parižani stižu u 69. minuti. Samo što je ušao u igru Nuno Mendes postiže pogodak za konačnih 2:1.

Na teren se u ovom meču uz velike ovacije kod domaćeg tima nakon gotovo godinu dana vratio Federico Chiesa, ali ni on nije uspio ništa napraviti i PSG je stigao do trijumfa.

Juventus je grupnu fazu takmičenja okončao sa samo tri boda i apsolutno niko nije ni slutio da će se desiti ovako katastrofalna sezona za Staru damu.

Benfica uz PSG ide u osminu finala Lige prvaka, a velikan iz Lisabona je u posljednjem kolu deklasirao Maccabi u Haifi sa 6:1 i zauzeo je prvo mjesto na tabeli.

Golijadu u ovom meču otvara Ramos. Igrala se 20. minuta kada je napadač Benfice pogodio za 1:0.

Oglasi

Domaći se brzo vraćaju u meč. Dosuđen je penal u 26. minuti, a Chery je precizan s 11 metara i donosi Maccabiju izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, da bi u nastavku gosti postigli pet golova za ovjeru pobjede u ovom duelu.

Musa je u 59. minuti postigao pogodak za 2:1, deset minuta kasnije Grimaldo povećava prednost na 3:1, a na 4:1 prednost podiže Rafa Silva u 73. minuti susreta. Na 5:1 povećao je Henrique Araujo u 88. minuti, a zatim je Joao Mario postavio konačnih 6:1 u nadoknadi meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na kraju grupne faze PSG i Benfica su osvojili po 14 bodova, a Juventus i Maccabi Haifa sa po tri boda. Benfica je prva zbog većeg broja golova u gostima u odnosu na PSG s kojim su potpuno izjednačeni po gol-razlici i u međusobnim duelima.

Liga prvaka, 6. kolo:
Maccabi Haifa - Benfica 1:6
Juventus - PSG 1:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
Evo ovog opet s "nestvarno" u naslovu i jedno triput u tekstu
3 0
Leo77
Sto se brukate
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi