Crnogorac pokazao pobjednički mentalitet pred meč sa silom: "Kvalitetniji smo i idemo po pobjedu!"

Driton Camaj dao sjajnu izjavu

Crnogorac pokazao pobjednički mentalitet pred meč sa silom: "Kvalitetniji smo i idemo po pobjedu!"

Eldar Ganibegović

Pobjednički mentalitet. S te dvije riječi može se opisati ono što je pokazao reprezentativac Crne Gore pred završni meč kvalifikacija. Nekima to fali, ali Crnogorcima očito ne.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore još uvijek može izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Za to je potrebno da se dvije stvari dogode u posljednjem kolu, ali nije nemoguće.

Za dva dana fudbalska reprezentacija Crne Gore gostuje kod Mađarske. Ako pobijedi i uz pobjedu Bugarske u Srbiji, Crnu Goru ćemo gledati u Njemačkoj.

Crnogorci su jučer s 2:0 bili bolji od Litvanije. Naše južne komšije odigrale su sjajnu utakmicu, a asistent gola za 2:0 koji je postigao Stevan Jovetić bio je Driton Camaj.

Mađarska nije vele, ali jeste sila. Pokazali su to u Ligi nacija gdje su osvojili deset bodova u grupi s Italijom, Njemačkom i Engleskom, a koliko su jaki dovoljno govori činjenica da nisu poraženi u posljednjih 11 utakmica.

Oglasi

Međutim, Crnogorci, barem Driton Camaj, tu ne vide problem. Fudbaler upravo mađarske Kisvarde ističe da je njegova reprezentacija kvalitetnija i da je pobjeda cilj u Budimpešti.

"Odigrali smo jednu od najboljih partija u kvalifikacijama. U pravom smo smjeru, ekipa raste iz utakmice u utakmicu. Postavili smo sebi cilj da uzmemo šest bodova. Pola smo uradili sinoć, idemo i u Budimpeštu da pobijedimo", kaže Camaj, pa dodaje:

"Nije lako, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa od Mađarske i da ćemo to pokazati. Čeka nas spektakl, rasprodali su stadion za dva i po sata, a imali su 110.000 zahtjeva za kartu. Imaju atmosferu i zajedništvo koje ih nosi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zaista je lijepo vidjeti da jedna selekcija ima ovakav pobjednički mentalitet. Stoga, ne treba čuditi ako Crnogorci slave u Budimpešti i uz malo sreće u Srbiji odu na EURO, jer uz vjeru u sebe se rezultat zasigurno može napraviti.

Bilo bi lijepo da ovoga ima i u našoj reprezentaciji. Kontrasta radi, iz našeg tabora su pred meč s Luksemburgom dolazile izjave kako poraz ne bi bio tragedija. I nije bio, bio je sramota. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi