Srbija sa strahom u očima čeka rasplet - Čuda se dešavaju, ali danas djeluju nemoguća
Foto - EPA

Srbija ili Crna Gora idu na Euro

Srbija sa strahom u očima čeka rasplet - Čuda se dešavaju, ali danas djeluju nemoguća

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo. Orlovi u Leskovcu dočekuju Bugarsku i čak s porazom mogu proći dalje ako Crna Gora ne dobije Mađarsku na gostovanju.

Reprezentacija Srbije danas ima priliku ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo nakon više od dvije decenije čekanja. Orlovi u Leskovcu čekaju opuštene Bugare i apsolutni su favoriti za pobjedu.

Timu Dragana Stojkovića Piksija potrebno je pravo čudo da uprskaju situaciju u kojoj su se našli pred posljednje kolo kvalifikacija. Moralo bi se desiti pravo čudo da Srbija ne ode u Njemačku narednog ljeta.

Stvari su sasvim jasne u ovom slučaju. Srbija pobjedom ili jednim osvojenim bodom ide na Euro bez obzira na ono što se bude dešavalo u drugom meču ove grupe između Mađarske i Crne Gore.

Crnogorci su ti koji čekaju vijesti iz Beograda. Njima je potreban poraz Srbije, te njihova pobjeda u Budimpešti, što je zaista u ovom trenutku tešku izvodljivo.

Oglasi

Ipak, u fudbalu se stvari nekad ne razvijaju onako kako svi očekuju. Trebalo bi se poklopiti niz nestvarnih detalja da Orlovi ne odlete u Njemačku, no čuda se dešavaju i treba sačekati da sudija odsvira kraj meča.

Selektor Dragan Stojković pred ovaj meč je istakao kako niko i ne pomišlja da se ovakva šansa tek tako ispusti.

"Moramo biti oprezni, ali igramo protiv rasterećene ekipe i to je opasno ako se u utakmicu ne uđe ozbiljno. Ovakvu šansu ne pomišljamo da propustimo. Ne smije Bugarska imati veći motiv od nas", rekao je pred ovaj meč selektor Orlova.

Srbija bi u ovom meču trebala igrati u formaciji 3-5-2. Na terenu se od prve minute očekuju ovi fudbaleri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Kostić, Gudelj, Ilić, Lukić, Tadić, Mitrović.

Susreti Srbija - Bugarska i Mađarska - Crna Gora počinju od 15 sati. Napomenimo da su ovi mečevi nebitni za Mađare i Bugare.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Pa jes prpa kad ovaj piksi pojma nema o odbrani. S kim god igraju moze im zabit par komada pa ne bi cudilo da bugari uzmu prvu pobedu u ovim kvalifikacijama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi