Borba do posljednje sekunde: Crna Gora ide po veliki trijumf i čeka senzaciju u Beogradu

Lagan trijumf nad Litvanijom

Borba do posljednje sekunde: Crna Gora ide po veliki trijumf i čeka senzaciju u Beogradu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Litvanije s 2:0. Pogotke su postigli Edvin Kuč i Stevan Jovetić, te su svoju selekciju ostavili u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je u Podgorici s dva gola riješila Litvaniju i došla je do tri boda koji joj daju nadu da se može plasirati na Evropsko prvenstvo.

Domaća selekcija je do vodstva stiže već u trećoj minuti. Sjajnim udarcem s 20-ak metara mrežu gostiju iz Litvanije pogađa Edvin Kuč za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor. Crnogorci su bili mnogo bolji tim i samo je bilo pitanje trenutka kada će završiti pitanje pobjednika u ovom meču.

To se desilo u 48. minuti meča. Stevan Jovetić je postigao pogodak za 2:0 i riješio je pitanje meča u ovom susretu.

S ovom pobjedom Crna Gora je došla do 11. boda u kvalifikacijama. Dva su boda iza Srbije i još uvijek imaju šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačku.

Oglasi

Šanse su male, ali postoje. Potrebna je Crnogorcima pobjeda u Mađarskoj koja se već plasirala na Euro, ali i poraz Srbije od Bugarske u Beogradu.

Takav rasplet situacije je teško izvodljiv. Crnogorci će se vjerovatno morati zadovoljiti trećim mjestom, ali nema dileme da će ova selekcija igrati sve dok bilo kakva šansa postoji.

Susreti Mađarska - Crna Gora i Srbija - Bugarska igraju se 19. novembra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Crna Gora - Litvanija 2:0

Top Komentari

HamzaVojvoda
samo da ne idu na silu luxemburg ufff satro bi ih sve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi