Crouch i Ferdinand pogađali igrače Premier lige, bivšeg fudbalera Liverpoola nisu "skontali"

Interesantan izazov

Crouch i Ferdinand pogađali igrače Premier lige, bivšeg fudbalera Liverpoola nisu "skontali"

E. Škorić

Kroz historiju engleske Premier lige prošlo je zaista puno igrača, a neki su toliko zaboravljeni da ih se više ni sam legendarni Rio Ferdinand ne sjeća, kao niti bivši napadač Liverpoola Peter Crouch.

Crouch i Ferdinand su svakako u onoj grupi igrača koje bi svako na prvu prepoznao, ali ovaj tandem suočio se sa teškim izazovom, pa je morao da pogađa igrače sa fotografija.

Bivši engleski reprezentativci dobili su od TNT Sportsa zaista zahtjevan zadatak jer su im ponuđeni neki ne tako poznati igrači ili oni koji su ostavili manji trag u Premiershipu.

Mada, obojica su s lakoćom otkrili većinu imena. U istaknutoj grupi bili su Abel Xavier, portugalski defanzivac Liverpoola , koji se istakao karakterističnom kosom, ali i Dong Fangzhuo, Kinez koji je dijelio svlačionicu s Ferdinandom u Manchester Unitedu.

Andre Bikey je bio jedan od ponuđenih, kao i bivši igrač Liverpoola Danny Wilson, kojeg dvojac nije prepoznao. Prosto je nevjerovatno da su ga zaboravili i sigurno mu neće biti pravo kada bude odgledao ovaj snimak.

Oglasi

Dugo im je trebalo, ali uspjeli su da pogodie i poljskog fudbalera Grzegorza Rasiaka koji je igrao za Southampton.

Takođe, Hugo Rodallega je bio jedan od izazova, ali su ga brzo prepoznali, kao i Jeremiea Aliadierea, te Juliena Fauberta. Luis Boa Morte iz Arsenala im nije bio pretjerano veliki izazov. Mario Jardel je bio jedan od onih koji ih je namučio, a među ostalima su bili Noa Morte i Thomas Gravesen te bivši igrač Chelseaja Yurij Žirkov, ali njih je dvojac odgonetnuo bez poteškoća.

@tntsports

“We’re on fire!” 🔥 Peter Crouch and @rioferdy5 take a look back at some forgotten footballers! 🤔 How many can you get...?

♬ sonido original - TNT Sports

Odigrali preko 450 utakmica u Premier ligi

Ferdinand i Crouch imali su ipak mnogo veću karijeru od nabrojanih u Premier ligi, naročito ovaj prvi. On je za Manchester United odigrao 455 utakmica, a ukupno u Premier ligi ima čak 503 nastupa, računajući i one u dresu Leedsa, QPR-a i West Hama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ima čak šest titula engleske Premier lige, a jednom je sa Crvenim đavolima osvojio i Ligu prvaka. Kada govorimo o Crouchu, visoki napadač je igrao za Liverpool, Tottenham, Portsmouth, Aston Villu, Stoke City, Burnley, a osvojio je samo FA kup sa Redsima te jednom trofej Community Shielda.

On je u Premier ligi odigrao 467 utakmica te je postigao 106 golova uz 68 asistencija. Sasvim dovoljno da ga mnogi pamte, iako je odavno prestao da igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi