Crtice sa Grbavice: Subašiću se otvaraju vrata, traži se krilni napadač

Željezničar u subotu počinje pripreme

Crtice sa Grbavice: Subašiću se otvaraju vrata, traži se krilni napadač

A. Čaušević

Željezničar će pripreme za novu sezonu u kojoj će Plavi igrati na tri fronta započeti u subotu kada je zakazana proziva na stadionu Grbavica. Izabranici Amara Osima će osim u Premijer ligi i Kupu ovog ljeta nastupiti i u kvalifikacijama za Europa ligu.

Već sada je poznato da će doći do određenih promjena u igračkom kadru s obzirom na siguran odlazak Antonija Pavića i Semira Dacića, ali i vrlo vjerovatne odlaske Sinana Ramovića, Dženana Zajmovića i Vedrana Kjosevskog.

U narednom periodu se očekuju i nova imena, a kako SportSport.ba saznaje jedan od prioriteta Amara Osima će biti dovođenje krilnog fudbalera, posebice nakon sve izvjesnijih odlazaka Ramovića i Zajmovića.

Talentovani Sedad Subašić koji je prošle sezone nastupao u junorskoj i seniorskoj Premijer ligi bi trebao dobiti priliku za potpunu afirmaciju.

Ovaj 19-godišnjak je do sada upisao četiri nastupa za prvi tim Plavih, pokazao je da posjeduje talenta, a plan je da u predstojećoj takmičarskoj godini dobije više prilike za igru.

Izgled ofanzivnog dijela tima svakako će zavisiti i od zdravstvenog stanja Ermina Zeca koji bi trebao predstavljati veliko pojačanje za Plave u predstojećoj sezoni.

Među igračima kojim ističe ugovor se nalazi i Srđan Stanić. Univerzalcu sa preko 200 nastupa u plavom dresu je ponuđen novi ugovor i očekuje se njegov odgovor.

Iako je bilo sve dogovoreno sa dolaskom Goodnessom Ajayijem pandemija koronavirusa i novonastala situacija su učinili da prema svemu sudeći propadne angažman Nigerijca. U međuvremenu propao je i dolazak Mahira Karića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar bi poslije višemjesečne pauze prvi meč trebao igrati protiv Veleža početkom jula na Grbavici, a prema dosadašnjim najavama dogovoreni su još provjere protiv Mladosti DK i Širokog Brijega.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
GASI NAM SE RAVA PLAVA, RAVA PLAVA !
2 6
SarajevoFC
Manite se priprema, prvo posudite kakvih para da se testirate. Yebo vas al zarazićete pola lige.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi