Eliminisao Željezničar, rušio velikane, a sada postaje najplaćeniji trener u historiji Srbije

Preuzima Crvenu Zvezdu

Eliminisao Željezničar, rušio velikane, a sada postaje najplaćeniji trener u historiji Srbije

Esmer Oštraković

Barak Bakhar, izraelski trener, od naredne sezone će postati novi trener Crvene zvezde, a otkriveno je da će imati i najveću platu u historiju fudbala u Srbiji.

Trenutni trener Maccabija iz Haife zamjenit će tako na klupi Crvene zvezde Miloša Milojevića u sezoni u kojoj će ovaj klub direktno igrati u Ligi prvaka.

"Sa Bakharom je dogovorena saradnja na dvije godine, a Izraelac i njegov stručni štab će inkasirati 1.000.000 eura po sezoni. Od ukupne sume šefu stručnog štaba pripast će veći dio, odnosno 750.000 evropskih novčanica godišnje, dok će njegovi saradnici podijeliti preostalih 250.000", tvrde mediji iz Srbije.

U dosadašnjem dijelu karijere Bakhar je vodio Ironi Kiryat Shmonu, Hapoel Be'er Shevu i Maccabi Haiffu na čijem čelu je od 2020. godine.

Ono što je interesantno jeste da je sa Maccabijem 2020. godine u 1. kolu kvalifikacija Evropske lige izbacio Željezničar sa 3:1.

Osim toga sa Hapoel Be'er Shevom je uspio dva puta u grupnoj fazi Evropske lige srušiti veliki Inter, a to se desilo 2016. godine.

Oglasi

Ove godine je u Ligi prvaka napravio još jedno čudo kada je sa Maccabijem ostvario pobjedu protiv ekipe Juventusa.

Navijači Zvezde ga se svakako najviše sjećaju po eliminaciji njihovog tima iz play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka kada je ove sezone u dvomeču Maccabi bio bolji od Beograđana.

O svemu je za izraelske medije govorio i sam trener.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Razumijem da medije to zanima. Tu je agent koji se bavi tim stvarima i tu sam ja koji se bavim Maccabijem. Želim da stavim tačju na ovu priču jer nas u subotu čeka važna utakmica. Sve će biti urađeno u dogovoru sa vlasnikom Maccabija", rekao je Bakhar.

Sigurno je da će očekivanja od njega biti velika jer ima ogromno iskustvo u evropskim takmičenjima.

Top Komentari

Drakula
Jest tesko zeljkana eliminisat u pm hahahaha
0 0
Adrian
Ima se, može se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi