Jako loše vijesti za Pepa Guardiolu u skoro najgorem trenutku
Pep Guardiola ne može da računa na Erlinga Haalanda.

City je u krizi, a...

Jako loše vijesti za Pepa Guardiolu u skoro najgorem trenutku

E. Ganibegović

Manchester City napravio je niz loših rezultata. Kao da to sve nije dovoljno razloga za glavobolju Pepa Guardioli, sada mu se povrijedio i ključni igrač.

U posljednjih šest utakmica Manchester City je slavio samo dva puta (oba puta nakon preokreta), a od posljednjih pet mečeva u Premier ligi pobijedio je samo jednom.

Jasno je da je tim s Etihada u krizi rezultata, a najmanje što je Pepu Guardioli u ovom momentu trebalo bila je povreda nekog bitnog igrača.

Naime, povrijedio se Erling Haaland i neće biti na raspolaganju za večerašnju utakmicu protiv Crvene zvezde koju Manchester City u okviru 6. kola Lige prvaka igra u Beogradu.

Večerašnja utakmica i nije toliki problem jer su Građani već osigurali prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala, no španskog stručnjaka brinu naredni mečevi.

Crystal Palace, pa Svjetsko klupsko prvenstvo.

Narednu utakmicu u Premier ligi Manchester City igra protiv Crystal Palacea, s obzirom na tu o kakvoj je tim formi, nije dobro da iko izostaje, a posebno najbolji strijelac ekipe.

Oglasi

Zatim će uslijediti takmičenje na FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu i vidjet ćemo da li će i kada biti spreman Erling Haaland.

Osim norveške gol-mašine, povrijeđena su još dva jako važna igrača u timu Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S treninga je izostao i belgijski krilni napadač Jeremy Doku koji je zbog problema s mišićem propustio protekle dvije utakmice. Na treningu sinoć nije sudjelovao ni brazilski golman Ederson Moraes.

Njih dvojica bi ipak trebali biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu, dok zajedno s Haalandom beogradska publika neće imati priliku da gleda ni De Bruynea. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi