Bizarne scene s igračima Partizana obilježile vječiti derbi, Crvena zvezda dominirala terenom
Crveno-bijeli lagano stigli do trijumfa nad najvećim rivalom (Foto: Marko Metlaš / AFP)

Crveno-bijeli u finalu

Bizarne scene s igračima Partizana obilježile vječiti derbi, Crvena zvezda dominirala terenom

Midhat Šljivak

Crvena zvezda pobijedila je večeras u Beogradu Partizan s 2:0 i plasirala se u finale Kupa Srbije.

Utakmica nije ni počela, a kapiten Partizana Svetozar Marković je dobio žuti karton jer nije na vrijeme izveo igrače na teren. Potom je izveden i najbizarniji početni udarac, a Samed Baždar je nabio loptu daleko prema golu protivnika.

Na terenu je dobro počelo za Partizan. Imali su gosti početnu inicijativu, Kalulu je prvi prijetio, zatim dva puta Baždar, no promjene rezultata nije bilo.

Zatim Crvena zvezda u tri minute završava posao u ovom meču. U 27. minuti Filipović nespretno reaguje i matira vlastitog golmana za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Dvije minute kasnije crveno-bijeli imaju 2:0. Olayinka se odlično snalazi u kaznenom prostoru i zabija za povećanje prednosti.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku je golman Partizana Jovanović imao pune ruke posla jer su sijevale šanse pred njegovim golom.

Oglasi

Čuvar mreže crno-bijelih u 57. minuti zaustavlja udarac Ivanića, zatim su se tri minute kasnije u fenomenalnoj šansi spetljali Olayinka i Ndiaye, a zatim u finišu meča i udarac Kataia.

Partizan u nastavku meča nije pokazao gotovo ništa. Nikolić je imao dobar pokušaj kojeg je Glazer odbranio.

Golman Jovanović na kraju je zaslužan što Partizan nije doživio pravu katastrofu u derbiju, ali na kraju Crvena zvezda ide u finale i imat će šansu da osvoji dvostruku krunu.

Oglasi

Protivnik crveno-bijelih u finalu je ekipa Vojvodine koja je danas savladala Radnički u Kragujevcu s 1:0.

Kup Srbije, polufinale:

Crvena zvezda - Partizan 2:0

CRVENA ZVEZDA : Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hwang - Bukari, Ivanić, Olayinka - Ndiaye.

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković, Antić - Owusu, Goh - Severina, Zahid, Kalulu - Baždar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi