Bivšeg napadača Crvene zvezde niko ne može prepoznati - 2013. godina bila je ključ za njegov život
Odlučio je otići drugim životnim putevima

Bogavac je potpuno drugi čovjek

Bivšeg napadača Crvene zvezde niko ne može prepoznati - 2013. godina bila je ključ za njegov život

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragan Bogavac karijeru je okončao prije 10 godina i od tog trenutka se potpuno posvetio vjeri. Danas ga niko ne bi mogao prepoznati.

Dragan Bogavac je dres Crvene zvezde nosio od 2002. do 2005. godine. Omaleni ofanzivac postao je miljenik navijača beogradskog kluba, a u crveni-bijelom dresu je postigao devet golova u 65 nastupa.

Danas Bogavac živi potpuno drugim životom. Zamonašio se, posvetio se vjeri i s 44 godine ga apsolutno niko ne bi mogao prepoznati.

U jednoj TV emeisiji otkrio je kako je došao u Crvenu zvezdu. Rođen je u Bijelom Polju, igrao je za Rudar Pljevlju, a zatim je uslijedio poziv koji se ne odbija.

"Ja sam u Crvenu zvezdu došao na preporuku Dušana Savića. Gledao je utakmicu mlade reprezentacije kada sam postigao tri gola, te me on preporučio. Bilo je onih koji me nisu htjeli u klubu, ali kada sam dao gol na Marakani, tada je krenula priča".

Oglasi

Nakon tri godine u Zvezdi otišao je u Njemačku. Tamo je proveo pet godina, da bi zatim otišao u Kazahstan. Karijeru je 2014. godine završio u OFK Beogradu.

2013. godine uslijedila je potpuna promjena u životu. Potpuno se posvetio vjeri i okrenuo se crkvi.

"Preokret se desio u 33. godini. Do tada nisam toliko vjerovao, ali neka nevolja mora da nas spopadne da bismo spasili svoju dušu".

"Meni se to dogodilo kada sam se liječio od povrede Ahilove tetive. Ostavio sam fudbal i to su bili tužni dani za mene. Ipak, tada je krenula prava radost u mom životu. Dešavale su se čudne stvari i čim sam kročio u Hilandar, nešto me obuzelo".

Oglasi

"Bilo je to neko smirenje. Suze su mi krenule, sve se promijenilo i od tog trenutka fudbal me više nije zanimao", rekao je Bogavac.

U bogatoj karijeri Bogavac je igrao za Burghausen, Tus Koblenz, Paderborn, Mainz, Astanu i OFK Beograd.

2002. godine je čak debitovao za A selekciju Jugoslavije, da bi potom skupio sedam nastupa za selekciju Crne Gore.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nije Bogavac jedini koji se na kraju igračke karijere odlučio za mnogo mirniji način života. Dosta je sportista kojima je dosta profesionalnog života i potpuno mijenjaju izgled da bi se sakrili od očiju javnosti.

Nekima to uspije, nekima ne, no svako ko uspije napraviti ozbiljne promjene u životu treba skinuti kapu.

Top Komentari

single1992
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0
sirkrajvosa
Kojom selekcijom vijesti jedan bh sportski portal dođe na ideju da objavi ovakvu vijest?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi