Marakana u plamenu, spektakl Crvene zvezde i Partizana, ali večeras u Beogradu niko neće spavati
Nevjerovatan preokret Crvene zvezde protiv Partizana (Foto: AFP)

Crveno-bijeli kontroverznim odlukama do trijumfa

Marakana u plamenu, spektakl Crvene zvezde i Partizana, ali večeras u Beogradu niko neće spavati

Midhat Šljivak

Crvena zvezda je u 173. beogradskom derbiju u susretu ispunjenom s dosta kontroverzi savladala Partizan s 3:2 i tako je vjerovatno riješila pitanje prvaka Srbije.

Najveći duel srpskog fudbala ponudio je ponovo potpuni haos na Marakani. Stadion je gorio od prve do posljednje minute, a susret je završen veoma kontroverzno.

Već u prvoj minuti velika šansa za Partizan. Samed Baždar sjajno gađa, Glazer spašava fenomenalnom odbranom.

Uzvratio je domaći tim preko N'Diayea, šut je bio loš, da bi zatim u devetoj minuti Bukari izašao sam pred golmana Krunića, no nije uspio završiti akciju.

A onda u 12. minuti erupcija oduševljenja navijača Partizana. Severina prolazi po desnoj strani, centrira u sredinu gdje je Samed Baždar i to je 1:0 za Partizan.

Radost crno-bijelih kratko je trajala. Samo četiri minute kasnije golman Krunić pravi penal, Kanga preuzima odgovornost i postiže gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Oglasi

Igralo se veoma otvoreno s obje strane i u ostatku prvog dijela. Naredna velika šanse viđena je u 29. minuti, imao ju je Partizan, a udarac Goha pogodio je stativu.

Crvena zvezda potom prijeti preko Ivanića i Bukarija, nije bilo prave realizacije, da bi u 45. minuti Bukari imao još jednu stopostotnu šansu, Krunić mu skida udarac i na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Partizan odlično otvara i drugo poluvrijeme. U 56. minuti Xander Severina prekrasno pogađa za novo vodstvo Partizana (2:1).

Nakon primljenog gola Zvezda kreće žestoko prema golu velikog rivala. Krunić je međutim radio čuda na golu i imao je nekoliko vrhunskih intervencija.

Oglasi

Ipak, u 70. minuti nije mogao ništa. Nakon duge akcije domaćeg tima Katai je zatresao mrežu, ali se potom ukazao VAR. Gol Crvene zvezde poništen je zbog ofsajda.

Pritiskao je domaći tim sve više, Partizan se branio i oslanjao na kontre. Imali su gosti nekoliko odličnih istrčavanja, no nedostajala je završnica kojom bi matirali rivala.

Sijevale su na drugoj strani šanse pred golom crno-bijelih. Prosto je nevjerovatno šta su sve igrači Crvene zvezde promašivali.

Derbi nikako nije mogao bez drame. U 90. minuti Ndiaye trese mrežu Partizana za 2:2 uz ogromne proteste prema sudiji Iliću od strane igrača Partizana koji su smatrali da je napadač Zvezde napravio prekršaj u napadu.

Gol je ipak priznat, a utakmica nastavljena. Ubrzo je stigao novi prekid, dosuđen je novi penal za Crvenu zvezdu, a Katai u 99. minuti postiže pogodak za 3:2.

Nije do kraja Partizan uspio doći barem do boda. Izgubili su crno-bijeli dobijeni meč, ali sigurno će ponovo biti priče o suđenju. Odluke su više nego kontroverzne.

Ovom pobjedom Zvezda je otišla na plus 10 ispred Partizana i definitivno je riješila pitanje prvaka.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, doigravanje, 1. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 3:2

Top Komentari

E.Car
Chetalji poklali se da Bog da!!!
0 0
Ende
Po ovome receptu vico vodi savez... sve prepisao iz srpskog bezvlašća
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi