Ne pamti se jedna noć u kojoj je Crvena zvezda promašila više šansi
Foto - EPA

Trijumf nad Rangersima u Beogradu

Ne pamti se jedna noć u kojoj je Crvena zvezda promašila više šansi

Midhat Šljivak

Crvena zvezda pobjedila je večeras škotski Rangers s 2:1 u susretu osmine finala Evropske lige, a gosti su ostvarili plasman u četvrtfinale zbog pobjede od 3:0 u prvom susretu. 

Crvena zvezda je povela u 10. minuti meča pogotkom Marka Ivanića i pojavila se nada da bi domaći mogli napraviti veliki preokret.

Međutim, previše je Zvezda promašila u prvom poluvremenu. Imali su crveno-bijeli nekoliko zicera, ali McGregor je bio nesavladiv na golu Rangersa.

On je najzaslužniji što se na odmor otišlo samo s 1:0 u korist domaćeg sastava.

Kraj nada za Zvezdu stigao je u 56. minuti. Rangersi su odradili sjajnu akciju, a Kent je zabio za 1:1.

Zvezda je do kraja meča promašila još dosta toga. Nevjerovatno je to što je prvak Srbije nije zabio u ovom duelu, ali je ipak stigao do pobjede. 

Oglasi

Dosuđen je penal u nadoknadi meča. Ben je precizan s 11 metara za trijumf beogradskog tima od 2:1.

Prolaz dalje osigurali su još Atalanta i Braga. Atalanta je slavila pobjednu nad Bayerom u Leverkusenu s 1:0 i s ukupnih 4:2 je prošla dalje, a Braga je remizirala 1:1 kod Monaca i s ukupnih 3:1 otišla je dalje.

Evropska liga:

Crvena zvezda - Rangers 2:1 (0:3)

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bayer Leverkusen - Atalanta 0:1 (2:3)

Monaco - Braga 1:1 (0:2)

Top Komentari

rabodimis
Ovom cetnickom klubu sa komunistickim znakovima zelim sto brzi raspad.. Sramota kompletne Evrope, totalno neprijateljski nastrojeni primitivci, ubice, ratni zlocinci, kanibali, teroristi, narkomani.. Rekao bi covjek na prvu da je rijec o nekom zaostalom plemenu iz dzungle, a to ovi Beogradski papci..
13 6
ubnt
Yebem ti crvenu zvezdu
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi