Crvena zvezda savladala Partizan, Vieira postigao eurogol

Crveno-bijeli dio Beograda večeras slavi

Crvena zvezda savladala Partizan, Vieira postigao eurogol

Večeras je na Marakani odigran 149. derbi između Crvene zvezde i Partizana, koji je okončan pobjedom domaćih rezultatom 3:1.

Pred odlično popunjenim tribinama, Zvezda je povela sa 1:0 golom Vieire u 26. minuti. Partizan je minutu prije kraja prvog poluvremena izjednačio preko Stevanovića, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 48. minuti, kada je Hugo Vieira spektakularnim pogotkom vratio prednost Crvenoj zvezdi. Portugalac je odličnim udarcem sa preko dvadeset metara savladao Živkovića i doveo sjevernu tribinu do ludila.

Sedam minuta kasnije, Aleksandar Katai je postigao treći gol za Crvenu zvezdu i tako riješio pitanje pobjednika velikog derbija. Partizan je pokušavao izvući povoljniji rezultat, ali se u nekoliko navrata Oumarou nije najbolje snašao.

Zvezda je ovom pobjedom nastavila igrati u sjajnom ritmu i sada ima čak osam bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala. Crveno-bijeli su prvi sa 23 boda, dok je Partizan treći.

Super liga Srbije, 9. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 3:1

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.