Skandalozan transparent na Zvezdinoj utakmici: I djecu iskorištavaju za dizanje tenzija

Sramotan potez

Skandalozan transparent na Zvezdinoj utakmici: I djecu iskorištavaju za dizanje tenzija

E. Čaušević

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su na svom terenu pobijedili Kairat sa 5:0 i plasirali se u treće pretkolo Lige prvaka.

Zvezda je u prvoj utakmici neočekivano poražena u gostima sa 2:1, ali su večeras na Marakani uspjeli da dođu do preokreta, te sa pet golova u mreži isprate igrače Kairata kući.

Zanimljivo je večeras bilo i na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Naime, UEFA je kaznila Zvezdu pred ovu utakmicu dolaskom navijača, odnosno na tribine su mogla ući samo djeca do 14 godina.

Na tribinama je bilo i 70 mladih sportista koji dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska, te su imali priliku da prate večerašnji meč.

Oni su inače učesnici kampa "Srbija te zove" u okviru kojeg imaju priliku da treniraju razne sportove sa istaknutim sportskim stručnjacima i trenerima.

Međutim, Zvezda ni večeras nije mogla bez skandala. U toku drugog poluvremena u kadru kamera koje su prenosile meč našao se i transparent koji je bio na tribinama Zvezdinog stadiona.

Naime, djeca koja su pratila meč na jednoj od tribina držala su transparent na kojem je pisalo "Srpsko Sarajevo" što je zaista skandalozan potez organizatora večerašnje utakmice.

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom, gomila i stadion

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati da je termin "Srpsko Sarajevo" zabranjen Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine još od 2004. godine, te je ovaj grad preimenovan u Istočno Sarajevo.

Iako je potez da djeca bodre Zvezdu na večerašnoj utakmici oduševio mnoge nevjerovatno je da se ni večeras nije moglo bez političkih igara, a najžalosnije je što za takve poteze koriste djecu.

Top Komentari

Afganistan
Hajd da vidim... prestanite objavljivati bilo kakve informacije o tom klubu i ligi uopce?! Da vas vidim redakcijo
52 1
Tomas_Danijel
Novinar, 5:0 je bilo prvenstveno, tkd smiri tenzije, udahni izdahni, nema Velike Srbije, siguran si, Istočno je Sarajevo u entitetu Republika Srpska u Bosni i Hercegovini, samo diši duboko novinar!!!
6 38

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi