Zvezda petardom otišla u treće pretkolo, Celtic pao u produžetku, Mura nemoćna u Bugarskoj

Liga prvaka

Zvezda petardom otišla u treće pretkolo, Celtic pao u produžetku, Mura nemoćna u Bugarskoj

S. Grebović

Večeras je širom Evrope odigrano devet revanš susreta drugog pretkola Lige prvaka, a favoriti su manje-više opravdali očekivanja.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su u Beogradu morali protiv Kairata nadoknaditi minus od jednog gola, s obzirom da su u prvoj utakmici ovih timova poraženi sa 2:1.

Večeras ne samo da su uspjeli u tome, nego su svog rivala počastili sa petardom u mreži, slavili su sa 5:0!

Već nakon prvih 45 minuta pitanje pobjednika je bilo riješeno. Zvezda je sa dva gola Kataija i Dionyja vodila sa 3:0, da bi se u nastavku u listu strijelaca upisali još Ivanić i Falco.

Tim Dejana Stankovića u narednoj rundi očekuje duel sa Sheriffom iz Tiraspola.

Što se tiče ostalih rezultata nije bilo većih iznenađenja. PSV je i večeras slavio protiv Galatasaraya sa 2:1 i tako sa ukupnih i visokih 7:2 prošao dalje.

Nakon remija u prvom meču Midtjylland i Celtic su ponovili rezultat nakon 90 minuta, bilo je 1:1, da bi u produžecima Norvežani prošli dalje.

Gol vrijedan eliminacije Škota postigao je Oynedika.

Cluj je i u revanšu bio bolji od gibraltarskog predstavnika Linconlna sa 2:0, Mura je izgubila na gostovanju u Ludogoretsu sa 3:1, dok je Young Boys potvrdio prolazak protiv Slovana (3:2).

Top Komentari

Husrefbeg22
Ne pisite vise o ovom cetnickom klubu! Serem se na cetnike!
6 1
Tomas_Danijel
@Husrefbeg22 @Zgembic eto dečaci obistinile vam se želje za Beograd, kamo sreće da češće tako poželite he he... Hvala vam puno za petardu obojici, we will never forget!!! Sad night to be hardcore muslim on ssba tonight, plakyyy
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi