Crvenoj zvezdi u Srbiji niko pera ne može odbiti, danas je to na svojoj koži osjetio Spartak

Nova pobjeda prvaka Srbije

Crvenoj zvezdi u Srbiji niko pera ne može odbiti, danas je to na svojoj koži osjetio Spartak

E. Ganibegović

Crvena zvezda jednostavno dominira fudbalom u Srbiji, a to je potvrdila i večeras kada je na svom terenu s 3:0 lagano savladala Spartak iz Subotice u okviru 4. kola Super lige.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaće ekipe koja je ustvari i sve u ovoj utakmici riješila u prvih 45 minuta.

Igrala se 20. minuta kada je Bukari doveo u vodstvo Zvezdu na asistenciju Dragovića, a onda su gosti iz Subotice s dva autogola sami sebi zakucali eksere u kovčeg.

Prvi autogol postigao je Bogičević u 24. minuti, da bi konačnih 3:0 postavio Manojlović koji je vlastitu mrežu zatresao u 45. minuti. 

Drugo poluvrijeme bilo je dosta mirnije, opet je konkretnija bila Zvezda, ali promjene rezultata nije bilo i ostalo je 3:0.

S gol-razlikom 16:1 i 12 bodova iz četiri utakmice Crvena zvezda već suvereno drži prvu poziciju i već se ističe kao glavni kandidat za novu titulu prvaka Srbije.

Oglasi

Spartak se trenutno nalazi na sedmoj poziciji s po dvije pobjede i poraza iz četiri meča. 

U petom kolu Crvena zvezda će u goste kod Voždovca, dok će Spartak u Subotici dočekati Napredak. 

Inače, Crvena zvezda je jedini klub iz regiona koji je direktno kroz ligu izborio učešće u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 4. kolo:

Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi