Jakirović iskren nakon pobjede: Ne mogu to reći, bilo bi bahato

Rekao sve što misli

Jakirović iskren nakon pobjede: Ne mogu to reći, bilo bi bahato

E. Oštraković

Ekipa Rijeke ostvarila je pobjedu u okviru 22. kola SuperSport HNL-a na gostovanju kod Lokomotive sa 2:1 i tako su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu.

Nakon ove pobjede približili su se četvrtom mjestu koje će vjerovatno naredne sezone voditi u evropska takmičenja.

Ekipa koju sa klupe predvodi Sergej Jakirović odigrala je dobru utakmicu, a golove su postigli Frigan u 10. minuti, te Obregon u 69. minuti.

Za domaću ekipu gol je postigao Marić u trećoj minuti sudijske nadoknade, te je tako postavio konačan rezultat ove utakmice.

"Kao što smo i najavljivali, vidjeli smo svašta na ovoj utakmici. Mislim da smo dobro otvorili susret i nekih 20-25 minuta dobro kontrolisali utakmicu. Imali smo zasluženo vodstvo od 1:0. A onda smo počeli praviti nevjerovatne greške i sami smo u život vratili Lokomotivu. Živjeli smo jako opasno tada. Ljudi su imali tri zicera, moglu su nam ući sa loptom u gol, ali srećom pa nisu. Ništa od toga nisu realizovali i nekako smo preživjeli sve to", rekao je Jakirović, te je dodao:

"Na poluvremenu smo napravili dvije izmjene i izgledali smo mnogo stabilnije. Mislim da smo bili bolji, poveli smo 2:0 i priveli utakmicu kraju. Ovaj gol koji smo primili se nije trebao dogoditi, ali čestitam momcima na pobjedi", završio je Jakirović.

Otkako je na klupu Rijeke sjeo Sergej Jakirovićm, ostvarene su četiri pobjede u pet odigranih utakmica. Trenutno se nalaze na šestom mjestu i imaju samo dva boda manje od Istre koja se nalazi na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ne mogu reći da sam ovo očekivao. Nisam, očekivao da ćemo doći do dva boda do četvrtog mjesta u pet kola. Bilo bi bahato da kažem da jesam. Vjerovao sam u rad i da će nam se sve to dobrim vratiti", rekao je Jakirović i dodao je:

"Bili su u lošem stanju, ali tu smo. Četiri pobjede zaredom. Borit ćemo se do kraja za to četvrto mjesto", završio je Jakirović.

Top Komentari

pero98
Lokomotiva nije zaslužila izgubiti, ali pobjedili smo i tri boda se pišu. Idemo dalje. FF.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi