Liga prvaka tako daleko, a tako blizu: Posrnuli velikan vraćen na početne postavke

Ozbiljan udarac

Liga prvaka tako daleko, a tako blizu: Posrnuli velikan vraćen na početne postavke

A. Čaušević

Posljednji susret 30. kola Premiershipa igran je na Selhurt Parku.

U malom londonskom derbiju Crystal Palace je dočekao Arsenal te mu nanio težak poraz sa ubjedljivih 3:0.

Popularni Orlovi su sjajno otvorili meč te su nakon uvodnih pola sata imali dva gola prednosti što je na kraju i bilo ključno za konačan ishod.

Domaći su golove postigli u rasponu od osam minuta. Prvo je u 16. pogodio Mateta, da bi u 24. minuti poslije lijepe završnice strijelac bio Ayew. Njegov gol pogledajte ovdje.

U drugom poluvremenu još jedna lopta u mreži Topnika. Nakon niza promašaja gostiju u 74. minuti Zaha je uspješno pretvorio penal u gol.

Do kraja meča Arsenala je mogao doći do utješnog gola. Od nekoliko odličnih šansi izdvaja se ona Nketiaha koji je pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj poraz je ozbiljan udarac za posrnulog velikana iz sjevernog Londona u borbi za Ligu prvaka. Topnici su sada peti, ali imaju isti broj bodova kao Tottenham na 4. mjestu.

Istina Arsenal ima i susret manje u odnosu na najvećeg rivala, međutim sa dva poraza u posljednja tri meča njihova prednost na četvrtom mjestu se naglo istopila i sada je situacija značajano komplikovanija za plamsan u elitno takmičenje gdje ih nema već nekoliko sezona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Nikakvo čudo nije Arsenal je zadnji sezona ovako igrao naprave seriju dobri rezultata i onda boom vrate se u realnost nadam se da ce se Manchester probuditi ali teško
5 6
King_Kenny
...kakvi panjevi,umjesto da iskoriste kiks Manchestera i nabiju razliku oni se brukaju.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti