Čudna neka matematika: Valverde završio ispred Kloppa

Po kojoj računici?

Čudna neka matematika: Valverde završio ispred Kloppa

Edmir Škorić

Trener Barcelone Ernesto Valverde izabran je najboljim trenerom 2019. godine u izboru jednog svjetski poznatog portala.

Prema statistici portala Clubworldranking.com, trener Barcelone imao je 16.115 bodova, a iza njega je Jurgen Klopp sa 14.434 boda.

Matematiku je teško objasniti jer je Liverpool prošle sezone osvojio u Premier ligi 97 bodova, 10 više od Barcelone koja je doduše bila prvak u La Ligi, a u tekućoj sezoni je osvojio 49 od mogućih 51 bodova, dok je Valverdeov sastav osvojio samo 36 bodova.

Treći na toj listi je Marcelo Gallardo iz River Platea sa 12.783 boda, a slijede Maurizio Sarri, Pep Guardiola, Gustavo Alfaro, Diego Simeone...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Malilav22
Baš sam ocikivao i Robert Prosinecija na listi
1 0
luks-02
Danas je moderno,da se sve okrene naopačke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi