Kerkez se razišao sa Čukaričkim iako ne zna za poraz: "Želimo razdrmati ekipu"

Nevjerovatne scene u Super lige Srbiji

Kerkez se razišao sa Čukaričkim iako ne zna za poraz: "Želimo razdrmati ekipu"

S. Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Dušan Kerkez više nije trener srbijanskog Čukaričkog.

Nakon dvije pobjede i jednog remija došlo je do prekida saradnje, što je svakako veliko iznenađenje.

Niko se tome nije nadao, ali Kerkez je za stranicu kluba kazao da je to najbolje rješenje u ovom trenutku.

"Imao sam sastanak sa direktorima kluba, razgovarao sam i sa predsjednikom, u ovom trenutku je to bilo najbolje rješenje. Ovde sam zaista proveo godinu i nešto fenomenalnih dana. Želio bih da se zahvalim predsjedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću, Grkiniću i Dijani Petrović-Đorđević, svim ostalim ljudima koji rade u administraciji i uopšte u klubu, naravno i igračima na prelijepoj godini. Hvala i svim ljudima koji su dolazili da gledaju i da bodre Čukarički. Ponosan sam na ono što smo uradili, ostajemo prijatelji za cijeli život i ovaj klub će u meni uvijek imati velikog navijača", istakao je Dušan Kerkez, koji je potom dodao:

"Ovakve stvari se u fudbalu dešavaju. Iz sveg srca želim sreću Čukaričkog u nastavku sezone, u prvenstvu i u Evropi. Klub i ovi igrači to zaslužuju. Idemo dalje, ponavljam, kao prijatelji. Nikad se ne zna, možda se i vratim ovdje jednog dana".

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zahvalio se Kerkezu na doprinosu.

Oglasi

"Želim dosadašnjem šefu mnogo sreće u nastavku karijere. Prijatelji smo, i ostaćemo prijatelji za cijeli život. Ovo su normalne stvari i dešavaju se, naš cilj je bio da malo razdrmamo ekipu pred izuzetno bitne mečeve u Super ligi i one koji nas očekuju u Evropi".

Čukarički je na sedam bodova nakon tri kola i zauzima treću poziciju.

Šta je 'puklo' između kluba i Kerkeza ostaje da se vidi, no uskoro će biti poznat njegov nasljednik.

Kerkez je igračku karijeru završio u AEL Limassolu, a zatim je ostao u tom klubu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Bio je tehnički direktor, a zatim menadžer mladog tima, te kasnije trener prve momčadi.

U julu 2022. godine stigao je u Čukarički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi