Čustović: Džeko je igrao pod granatama

Nekadašnji bh. reprezentativac za belgijske medije

Čustović: Džeko je igrao pod granatama

Adnan Čustović je nekadašnji bh. reprezentativac koji je najbolje dane svoje igračke karijere proveo u Belgiji. 

Mnogim navijačima Bosne i Hercegovine i danas je u sjećanju njegov prvi i ujedno pobjedonosni gol u kvalifikacijskoj utakmici protiv Turske (3:2), a uoči duela sa Belgijancima Čustović je govorio za tamošnje medije. 

Na samom početku razgovora prisjetio se vremena kada je tadašnji selektor Fuad Muzurović napravio smjenu generacija po svom dolasku i pružio mu šansu u nacionalnom timu. 

"Čast je bila igrati za Bosnu i Hercegovinu. Kada čujete himnu vaše države, to je nešto neopisivo. Imao sam priliku zabiti gol protiv Turske, tada sam osjetio nevjerovatne emocija i ponosan sam zbog svega toga", govori Čustović za RTBF i potom dodaje: 

"Ima ljudi koji uzimaju kredite da prate utakmice Bosne i Hercegovine. Neki će doći iz Norveške ili SAD-a, jer definitivno to su najbolji navijači. Rat je povećao taj osjećaj domoljublja."

Tokom razgovora Belgijanci su podsjetili Čustovića da neki igrači iz sadašnje reprezentacije nisu bili u Bosni i Hercegovini dok je trajao rat. 

"Istina je, ali i dalje postoje neki igrači koji su igrali pod granatama. Jedan od njih je Edin Džeko. Ostali su rođeni u ostalim evropskim zemljama, ali i oni su pokazali koliko im znači država iz koje su njihovi roditelji."

Čustović je istakao da mu je Belgija mnogo dala u životu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja nisam zaboravio gdje sam se rodio, ali Belgija mi je dala mnogo. Neka najbolji pobijedi večeras. Zemlje u kojima sam proveo lijepe životne trenutke nosim u svom srcu", poručio je na kraju razgovora. 

Fudbalom se ne bavi već nekoliko godina. Uspješnu karijeru okončao je u Tournaiju, da bi se odnedavno počeo baviti trenerskim pozivom. Trenutno radi u stručnom štabu Oostendea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.