Lulić najbolji asistent, Džeko najviše šuta van okvira gola

Lulić najbolji asistent, Džeko najviše šuta van okvira gola

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Senad Lulić najbolji je asistent dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Senad Lulić u dosadašnjem dijelu kvalifikacija je upisao četiri asistencije, kao i Ivan Rakitić (Hrvatska), te Xherdan Shaqiri (Švicarska).

Po asisstenciju manje imaju Lucian Sanmarten (Rumunija), Raheem Sterling (Engleska), Vladimir Weiss (Slovačka), Per Ciljan Skjelbred (Norveška), te Koke (Španija).

U još jednom statističkom paremetru jedan Zmaj je ispred ostalih. Što se tiče šuteva van okvira gola na prvom mjestu je Edin Džeko. Napadač našeg nacionalnog tima uputio je 14 udaraca van okvira protivničkih golova, udarac manje imaju reprezentativac Engleske Wayne Rooney, te reprezentativac Njemačke (Toni Kroos). Po 12 udaraca van okvira protivničkih golova uputili su Haris Seferović (Švicarska), te Gareth Bale (Wels).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dobro je da Džeko pokušava, a to mu je donijelo i 5 pogodaka i samo Danny Welbeck ima jedan više u ovim kvalifikacijama. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.