Čustović iz Belgije: Očekivano, nemoguće je da se sezona završi

Sezona u Belgiji će biti prekinuta

Čustović iz Belgije: Očekivano, nemoguće je da se sezona završi

Pandemija koronavirusa, koja je prouzročila globalnu krizu kakvu svijet ne pamti od vremena Drugog svjetskog rata, pogubno je utjecala na sport.

Brojna sportska takmičenja su otkazana, uključujući i Evropsko prvenstvu u fudbalu, a u jednom zemlji već su odlučili da po kratkom postupku proglase šampiona i obustave fudbal do jeseni.

U pitanju je Belgija. Board direktora tamošnje Jupiler lige je preporučio raniji završetak takmičenja, što bi se 15. aprila trebalo zvanično usvojiti, a Sky Sport tvrdi kako je sve samo formalnost i da je Club Brugge u suštini novi šampion.

A šta će biti sa ostalim klubovima iz donjeg dijela tabele, gdje je i Oostende kojeg vodi Adnan Čustović, upitali smo upravo našeg stručnjaka.

"Za sada je prvenstvo završeno. Niko ne ispada, liga će se proširiti na 18 klubova, ali tek treba to zvanično da se potvrdi. Po meni je ovo sasvim normalna odluka. Nemoguće je da se završi prvenstvo", javio se Čustović za SportSport.ba, te kratko prokomentarisao stanje u Belgiji koje vlada ovih dana.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Stanje je zabrinjavajuće, ali pod kontrolom. Bolnice mogu liječiti sve pacijente. Svaki dan se javi više od 1000 novih slučajeva. I mrtvih je danas skoro 200", kaže Čustović i apeluje na sve da se pridržavaju mjera izolacije.

Hoće li ova odluka postati presedanom i smjerokazom ostalim evropskim ligama, ostaje za vidjeti.

Top Komentari

prka
Igraj Custa menadjera dok se ovo ne zavrsi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije