Čustovićev Oostende uvjerljivo slavio

Belgijska liga

Čustovićev Oostende uvjerljivo slavio

Oostende kojeg vodi bh. trener Adnan Čustović ostvario je večeras uvjerljivu pobjedu nad Eupenom.

U okviru 9. kola doigravanja za plasman u Evropsku ligu, Oostende je kao gost savladao Eupen s uvjerljivih 4:0, a na prvi pogodak Čustovićev tim je čekao do 43. minute.

Dvije minute prije odlaska na odmor Oostendeu je prednost donio Živković, da bi potom u 53. minuti na 2:0 povisio Musona.

Iako je Mosuna u 64. minuti promašio jedanaesterac, uspio je Oostende u nastavku da postigne nova dva pogotka preko Rezaeina i Gana za, ispostavit će se, konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pobjedu je ostvario i Lokeren, koji je s 4:2 savladao Beerschot Wilrijk, dok je Sušićev Anwerp poražen rezultatom 2:1 od St. Truidena. Naš fudbaler je cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi