Cutrone stigao na ljekarske preglede, čeka se potpis

Vraća se u Italiju

Cutrone stigao na ljekarske preglede, čeka se potpis

Patrick Cutrone se nakon samo šest mjeseci provedenih u Wolverhamptonu vraća u Seriju A.

Mladi italijanski napadač je za "vukove" odigrao 24 utakmice, zabio tri gola i upisao četiri asistencije, ali nije zadovoljio ukuse struke i sljeduje ga promjena sredine.

Kako se prethodnih dana i špekulisalo, Cutrone će svoju karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u Fiorentini gdje je već stigao na ljekarske preglede kako bi kompletirao transfer.

Viole će za njegovu posudbu s obaveznim otkupom nakon godinu i pol platiti dva miliona eura, a za konačni otkup dodatnih 16 miliona eura. Na godišnjem nivou će Cutrone u Fiorentini zarađivati 2,4 miliona eura na što će ići još i dodatni bonusi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrijedi podsjetiti da je Cutrone prije odlaska na Otok nekoliko godina nosio dres Milana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi