Cvijanović: U Simin Hanu želimo napraviti korak bliže tituli

Prvotimac Zvijezde pred derbi sa Slogom

Cvijanović: U Simin Hanu želimo napraviti korak bliže tituli

Samir Mlaćo

Junak pobjede Zvijezde nad Igmanom (2:1) u prošlom kolu bio je Obren Cvijanović (23) koji je duboko u sudijskoj nadoknadi matirao golmana gostiju i ostavio svoj tim sa tri boda prednosti u odnosu na Slogu Simin Han. 

Igman je poprilično namučio izabranike Nermina Šabića koji su na kraju ipak imali razloga za slavlje. Ovog vikenda ih očekuje možda i najteže gostovanje u sezoni, derbi sa Slogom u Simin Hanu.

Tim povodom za SportSport.ba je govorio upravo junak subotnje pobjede Obren Cvijanović koji se otkrio i gdje vidi najveću snagu Sloge,  govorio o samoj važnosti meča, ali i dotakao se duela 16. kola protiv Igmana.

"Jedna teška utakmica je iza nas. Igman nas nije iznenadio, znali smo da se radi o kvalitetnoj ekipi što su i pokazali. Malo ko od nas je vjerovao u preokret, ali pokazali smo da imamo karakter i da želimo pobjedu. Nagrađeni smo za to sa dva gola u pet posljednjih minuta. Ja sam ovaj put bio junak, ali nije to ni bitno toliko, bitno je da je Zvijezda pobijedila", kazao je Cvijanović.

Sloga je uz Olimpik najveći rival Zvijezdi za prvo mjesto.

"Mi idemo rasterećeni u Simin Han. Želimo da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i da se pokušamo kući vratiti neporaženi. Atmosfera u ekipi je odlična poslije pobjede i nadam se da će tako biti i poslije nedjeljne utakmice".

Svjestan je da Sloga ima kvalitetnu ekipu, ali nije želio izdvojiti nekod od izabranika Ratka Ninkovića.

"Sloga ima dosta kvalitetnih pojedinaca i radi se o odličnoj ekipi. Isto tako vjerujem u svoju ekipu, mi imamo zajedništvo i mislim da je tu naša prednost u odnosu na njih".

U Gradačcu već odavno vlada prava nogometna euforija, a veliki broj navijača Zvijezde će u nedjelju krenuti put Simin Hana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Veći dio prvenstva smo na prvo mjestu, iz utakmice u utakmicu pokazujemo da to nije slučajno i da to zaslužujemo. Naravno da vjerujem da možemo na kraju biti prvi, zato ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže u nedjelju i da napravimo korak bliže ka tom cilju", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac Zvijezde Obren Cvijanović.

Cvijanović je ove polusezone upisao 16 nastupa uz sedam pogodaka.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti