"Da je Lukaku sinoć igrao Inter bi bez problema pobijedio sa 3:0"

Tvrdi bivši igrač kluba s Meazze

"Da je Lukaku sinoć igrao Inter bi bez problema pobijedio sa 3:0"

E. Čaušević

Fudbaleri Intera remizirali su sinoć na svom terenu protiv Juventusa rezultatom 1:1.

Inter je odlično otvorio utakmicu i uspio je da dođe do prednosti u 17. minuti kada je Edin Džeko postigao svoj sedmi pogodak u dosadašnjem dijelu sezone Serije A.

Međutim, Juventus je u 89. minuti došao do izjednačenja. Sudija je nakon reakcije VAR sobe svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke za konačnih 1:1 bio je Paulo Dybala.

O ovom derbiju govorio je i legendarni igrač Intera, Giuseppe Bergomi, koji smatra da je Inter jednostavno zaslužio pobjedu u ovom meču.

"Inter je bio mnogo bolji od Juventusa. Ne sjećam se da su gosti imali neki udarac u okvir gola tokom utakmice", rekao je Bergomi za Sky Sport i nastavio.

"Da je sinoć na terenu bio Lukaku utakmica bi završila 3:0 i siguran sam u to. Jedini koji je bio potpuno angažovan je Nicolo Barella. Napadači sada rade na drugi način i nedostaje neko ko će dati dubinu ekipi Ipak, i pored toga Inter je u potpunosti kontrolisao meč".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Bergomi se osvrnuo i na penal koji je dosuđen za Staru damu u 89. minutu.

"To ne bih mnogo komentarisao. Da taj penal nije došao ne vidim kako bi Juventus izjednačio. Čak i da je Inter pao u igri sumnjam da bi kroz igru gosti došli do gola", zaključio je Bergomi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Koga qrac boli za tvoje misljenje
17 2
damir83
Da je igrao pored Dzeke, mozda..
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi