Lorenzo Insigne: Napoli ima prednost u borbi za Scudetto
Insigne smatra da je raspored za novu sezonu povoljniji za Napoli

Igrač Napolitanaca smatra da bi njegov tim mogao konačno prekinuti dominaciju Juventusa

Lorenzo Insigne: Napoli ima prednost u borbi za Scudetto

S. Pašalić

Raspored utakmica za novu sezonu Serije A je izašao jučer, a već 2. kolo donosi veliki derbi.

Juventus će na svom stadionu ugostiti Napoli, a za Maurizija Sarrija će to biti posebna utakmica s obzirom da je u periodu od 2015. do 2018. godine vodio Napolitance.

Igrač Napolija Lorenzo Insigne je zadovoljan sa rasporedom i smatra da je on uz ostanak Carla Ancelottija u ovom klubu velika prednost u borbi za Scudetto.

"Uvjeren sam da imamo prednost u odnosu na timove koji su angažovali nove trenere", rekao je Insigne za La Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport.

"Ovo je ekipa koja igra zajedno pet ili šest godina, promijenili smo relativno malo i doveli neke zanimljive nove igrače.

"Nakon prošle sezone, Ancelottija sada bolje poznajemo i svjesni smo šta želi od nas. Moramo iskoristiti tu prednost i započeti sezonu na pravi način."

"Dobar početak bi također izazvao oduševljenje navijača i vratio ih na stadion. Moramo se zabaviti i vjerovati, svi zajedno.", rekao je Insigne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši stoper Rome Kostas Manolas je jedan od igrača koji je ovog ljeta stigao u Napoli, a Insigne je prokomentarisao i njegov dolazak.

"Odmah je pokupio pokrete. Manolasu sigurno ne nedostaje iskustva i odmah se stavio na raspolaganje tim.", dodao je igrač Napolija.

Top Komentari

Edin Merlin
Imate prednost ali za drugo mjesto,kao i prethodnih 8 godina !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi