Da li će Piatek debitovati? Pogledajte vjerovatne sastave Milana i Napolija

Veliki derbi na San Siru

Da li će Piatek debitovati? Pogledajte vjerovatne sastave Milana i Napolija

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras pred svojim navijačima igraju veliki derbi protiv Napolija u okviru 21. kola italijanske Serije A.

Milan je u prošlom kolu kao gost savladao Genovu sa 2:0, dok je Napoli slavio na Olimpicu protiv Lazija čime su oba tima najavila večeras spekatakularan okršaj. Rossoneri pobjedom žele da ostanu na mjestu koje vodi u Ligu prvaka, dok u Napulju još uvijek tinja nada da mogu stići Juventus do kraja sezone.

Italijanski mediji već danima bruje o ovoj utakmici, a prvenstveno zbog činjenice da bi Krzysztof Piatek mogao debitovati u dresu Milana. On je na San Siro stigao u srijedu umjesto Gonzala Higuaina koji je otišao u Chelsea, te je na njemu ogroman pritisak da opravda uloženih 35 miliona eura.

Također, jutors je La Gazzetta dello Sport objavila moguće sastave Milana i Napolija za večeras, no tu nije bilo Piateka. Navodno, Gattuso je skeptičan oko toga da u ovakvom meču u vatru gurne novog igrača, te će u vrhu napada vjerovatno zaigrati Patrick Cutrone.

Vjerovatni sastav Milana: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Bakayoko, Paqueta, Suso, Calhanoglu, Cutrone.

Vjerovatni sastav Napolija: Meret, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Callejon, Fabian, Diawara, Zielinski, Insigne, Milik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kladionice baš i ne vjeruju Rossonerima

Što se tiče kladionica tu su stvari jasnije oko toga ko će večeras imati ulogu favorita. Iako se Milan vraća lagano u pravu formu mnogi sumnjaju da mogu doći do tri boda protiv Napolija. Klub iz Napulja je i prema kladionicama favorit, no mnoge je iznenadila kvota na Milan.

Kvota na pobjedu gostujućeg kluba je 2,25 što je poprilično primamljivo, dok sigurno niko nije mogao očekivati tako veliku kvotu na Milan. Samo će oni veliki navijači Rossonera imati hrabrosti da odigraju keca. U bogatoj ponudi Mozzarta možete pogledati sve kvote na OVOM linku.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi