Da li je ovo najgluplji penal u historiji?

Njene saigračice ostale u šoku

Da li je ovo najgluplji penal u historiji?

Endin Čaušević

Ekipa Trinidada i Tobaga slavila je protiv Guatemale (2:1) u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre.

Fudbalerke Trinidada nakon preokreta uspjele su doći do pobjede protiv Guatemale. Golove za pobjednički tim postigle su Kennya Cordner i Tasha St. Louis. Jedini gol za Guatemalu dala je Lucia Martinez iz penala.

Ipak, najzanimljivi detalj ove utakmice bio je način na koji je Guatemala došla do penala. Naime, jedna od fudbalerki Trinidada loptu je uzela u ruke i dodala golmanu svoje ekipe, ali problem je bio što lopta nije napustila granice igrališta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njene saigračice nisu mogle vjerovati šta je uradila, a šok je uslijedio i na tribinama među navijačima Trinidada i Tobaga. Jedan od najčudnijih penala ikad.


Uzela loptu rukom jer je mislila da je izasla... by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi